Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Weet je op deze vrijdag niet meer wat je nog uit de kast moet trekken? Neem een voorbeeld aan Gayle King en draai de jurk die je dinsdag aan had gewoon om. Huup, huup, nieuwe look.

instagramView full post on Instagram

Michelle Obama gaf overigens vorig jaar nog de voorkeur aan de 'normale manier'.

Magazine, Publication, Black hair, Hair coloring, pinterest

Als je het vervolgens nog steeds niet weet, kies dan voor een oranje outfit. Orange is vanaf vandaag weer the new black; seizoen 6 van de populaire serie is zojuist op de Nederlandse Netflix geplaatst. Naast het nieuwste seizoen Suits (uiteraard met Prins Harry's liefde Meghan Markle), kunnen dus ook nieuwe afleveringen met Piper Chapman worden gebinged dit weekend om te zien hoe het verder gaat na die enorme cliffhanger van seizoen 5. Even de trailer op play:


Afgelopen januari bracht Rihanna een bezoek aan een school in Malawi om betere scholing in ontwikkelingslanden te promoten. Uit naam van haar eigen foundation, de Clara Lionel Foundation (vernoemd naar haar grootouders), ging ze de samenwerking aan met The Global Partnership for Education en Global Citizen en maakte ze tijdens haar reis een short film, die nu uit is.

Voer voor thought.


Zou je een all-plastic pak dragen? En als het nou van Stella McCartney was? De Britse designer zette deze week een nieuwe stap in haar sustainability-strategie. Naast vegan tassen en schoeisel en juist geproduceerde kleding heeft ze binnenkort ook kleding gemaakt van afval op haar menu. Op World Ocean Day maakte ze bekend dat ze een langetermijnsamenwerking met Parley for the Oceans is aangegaan, dat we inmiddels o.a. kennen van het speciale garen dat zij vervaardigen van plastic dat in de oceanen terecht is gekomen, zoals visnetten, pet-flessen en meer van dat. 'To take something that is destructive and turn it into something that's sexy and cool, how can that not be luxury?' lichtte McCartney toe. En we couldn't agree more.


Gal Gadot is momenteel het gesprek van de dag op filmgebied. De actrice vertolkt de rol van Wonder Woman in de nieuwe veelbesproken gelijknamige rolprent. Op de rode loper van de première verscheen ze samen met the original Wonder Woman, Lynda Carter, wat de nodige publiciteit opleverde en recensenten en feministen schrijven gewillig over het maatschappelijke belang van de film, want: een blockbuster geregisseerd door een vrouw (Patty Jenkins) - wat dan door sommige media weer als een 'gok' (really?) wordt gezien. Maar wist je eigenlijk ook al dat Robin Wright in de film zit? Robin Wright ja. En het is fantastisch, want de overgang van Claire Underwood (wij zitten momenteel middenin het nieuwe seizoen van House of Cards) naar haar rol van Antiope in Wonder Woman is de grootste ooit, en laat daarmee nog maar eens de enorme veelzijdigheid van de actrice zien. Also: hoe knap zit deze vrouw op haar 51e in haar vel? 15 juni draait Wonder Woman in de Nederlandse bioscopen.

Fun, Recreation, Sea, pinterest