Welkom bij een hagelnieuwe rubriek: Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

One Love Manchester, het benefietconcert dat Ariana Grande organiseerde naar aanleiding van de aanslag bij haar concert op 22 mei, heeft £2.35 miljoen opgeleverd. Samen met een stel grote namen uit muziekland schreef Ariana popgeschiedenis - we spraken er hier al lovend over - en deed een flinke duit in de zak van het Britse Rode Kruis, waar nu in totaal £9.65 miljoen in zit om nabestaanden en gewonden van de aanslag mee bij te staan.

Denim, Outerwear, Jeans, Purple, Street fashion, Fashion, Lavender, Violet, Boot, Electric blue, pinterest
Getty Images

Lynne Polvino, een werkende moeder uit New York, besloot toen ze de tenenkrommend ouderwetse teksten die haar dochter als huiswerkopdracht mee naar huis kreeg zag, de boel eens te herschrijven en ging daarmee viral op social media. Lees op links de originele tekst en op rechts de versie waar Polvino, overigens schrijfster van beroep, haar dochter weer mee terug naar school stuurde. Hear, hear.

Text, Document, Menu, Paper, Font, Recipe, pinterest
Facebook

Anneke Grönloh, die morgen de 75 aantikt, gaat genieten van haar pensioen. De zangeres kondigt aan na een carrière van bijna zestig jaar te stoppen met optreden. 'Het probleem is: ik kan nooit een béétje optreden. Ik geef me altijd helemaal, dat heb ik mijn hele carrière gedaan, hoe frêle ik misschien ook oog,' vertelt ze in een interview met De Telegraaf, waarin ze aangeeft na een optreden compleet buiten adem te zijn. Vanaf deze plek: bedankt voor de muziek, de immer stralende verschijningen, én - ja, we kunnen (en willen) het maar niet vergeten - dit fantastische moment op de Nederlandse televisie, waar je gelukkig zelf nog het allerhardst om kon lachen:

youtubeView full post on Youtube

Blue Ivy, het enige enig kind van Beyoncé en Jay Z zal, zo weet een bron dichtbij de familie aan de Daily Star on Sunday te melden, zich niet overgeslagen voelen zodra de aanstaande tweeling er eenmaal is. Sterker nog: om te voorkomen dat de peuter jaloers wordt mag ze bij de geboorte zijn om het 'magische familiemoment mee te maken', gekleed - en nu komt het - in een custom made Givenchy-verpleegsterjurk met een prijskaartje van een kleine 900 euro. Celebrities, het zijn net mensen.


Komt er heus een film van Downton Abbey? De nieuwste in een serie hints die erop wijzen komt van acteur Jim Carter (Carson de butler). In een radio-interview gaf hij aan in Hollywood te zijn 'on Downton business'. Tel daarbij op dat schrijver van de show, Julian Fellowes, eerder al zei dat een Downton Abbey-rolprent 'quite likely' was en je hebt: de poppen aan het dansen. De fans dus. Op internet. Naar verluidt wordt er in september gestart met de opnames en zal de film voortborduren op het verhaal van de populaire serie.

Social group, Event, Choir, Team, Musical ensemble, pinterest

Abseilen van de Eiffeltoren? Oui, het kan. De stunt is een marketingtruc om de French Open mee te promoten en sinds de start, gisteren, wordt er gretig gebruik gemaakt van de once in a lifetime mogelijkheid. Nog tot 11 juni kunnen waaghalzen 007-toeren uithalen. Hopelijk een klein beetje met wijlen Roger Moore in gedachten.


Reuring in modeland. It-label Vetements heeft aangekondigd geen fashion week-shows meer te doen. Het modehuis, met aan het roer de broers Demna en Guram Gvasalia - eerstgenoemde is tevens creative director van Balenciaga - gaan hun volgende collectie gewoon in een showroom tonen aan inkopers en modejournalisten. Met de woorden 'We are not going to show in the classical system any more. I got bored. I think it needs to enter a new chapter,' zou Demna zomaar eens once again een moderevolutie in gang kunnen hebben gezet.

People, Fashion, Event, Crowd, Audience, Performance, Performance art, Fashion design, City, pinterest
WireImage

En dan: Oprah Winfreys Instagramaccount - wij zijn groot fan zoals u weet - ging viral. De mediamagnaat slash fanatiek groenteteler in eigen tuin, had haar agrarische kennis niet helemaal op orde en verwarde venkel met dille. Moet je net het internet hebben. Jamie Oliver nota bene, was de eerste die Oprah corrigeerde middels de woorden: 'That's fennel, mate.' Lees vooral ook even O's reactie hier rechtsonder:

Flowerpot, Plant, Grass family, Grass, Herb, Houseplant, Tree, Room, Red juniper, Wheatgrass, pinterest

Sluiten we af met het volgende: Victoria en David zijn op vakantie. Nog gezellig met alle kroost erbij, incluis puberzoon Brooklyn. Hoe dat eruitziet, de Beckhams on tour? Er komt geen kipcaravan aan te pas, kunnen we je zeggen. Wel een stel olifanten en million dollar zonsop- en ondergangen.

De Tweeling-Countdown: Beyoncé versus Amal Clooney >

Dit waren de mooiste momenten van One Love Manchester >