Zo'n doos Celebrations kun je makkelijk in je eentje op. Je zou hem zo in je mond leegschudden, ware het niet dat dit niet een héél positief effect heeft op je gezondheid. Dan maar op een slablaadje sabbelen? Echt niet! Met dit recept van Charlie's Kitchen tik je zo de gezonde variant van de Bounty in elkaar. Benodigdheden: pan, kom, cakevorm, bakpapier.

Ingrediënten

Voor ongeveer 10 stuks

  • 200 gram geraspte kokos
  • 5 el kokosolie
  • 5 el ahornsiroop
  • 200 gram pure chocolade (minimaal 75%)

Zo maak je 'm

1. Laat de kokosolie smelten in een pannetje.

2. Meng de gesmolten kokosolie samen met de 200 gram kokosrasp en de 5 el ahornsiroop. Die kun je eventueel vervangen door honing.

3. Pak een cakevorm, beleg het met bakpapier en doe hier het kokosmengsel in. Druk goed aan en kijk zelf hoe "dik" je het wilt hebben.

4. Zet de cakevorm met het aangedrukte kokosmengsel minimaal een uur in de vriezer.

5. Smelt de 200 gram chocolade, au bain-marie, in een kom boven een pan met kokend water.

6. Haal de cakevorm uit de vriezer, haal de kokosbodem eruit en leg op een rooster. Giet de helft van de chocola eroverheen. Let op, dit is voor 1 kant. Zet het daarna weer terug in de vriezer om vervolgens na een half uur of een uur de andere kant te doen.

7. Zijn beide kanten bedekt met chocolade en zijn ze goed hard geworden in de vriezer? Snijd het dan met een warm mes in reepjes.

Dit recept komt uit het kookboek van Charlie's Kitchen, Charlie's Bakery.