Naar het zich laat aanzien is het deze week dus National Vegetarian Week. Daar doen we met Bazaar vrolijk aan mee. En dus vroegen we onze beeldschone (maar echt) collega Tugba Metin een paar van haar recepten met ons te delen - want Tugba is naast beeldschoon en naast collega ook vlagvloerder van het bejubelde Instagramaccount @quirky_cooky.

Tugba is de moelijkste niet, en deelt. Vandaag staat er een verrukkelijke, beregezonde en zo gepiepte Groene curry met linzen en paksoi op het menu.

Jij kunt dit.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 zakje groene currypasta
  • sap van 1 limoen
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 paksoi
  • 1 pot bruine linzen, uitgelekt en afgespoeld
  • snufje Himalaya zout
  • zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de knoflook zeer fijn en rasp de gember, bak dit samen in kokosolie op laag vuur. Voeg na 3 à 4 minuten de curry pasta toe en bak het op zacht vuur 4 minuten mee. Voorts roer je de kokosmelk erdoor en de sap van de limoen. Voeg na 5 minuten de paksoi en linzen toe en laat het even pruttelen. Breng het op smaak met Himalaya zout en koriander. Serveer met rijst of noodles.