Ja, wat doe je er nou mee, met die eieren? Gewoon opeten dus. Want weggooien is natuurlijk zonde. Wij hebben nu een aantal recepten gevonden waar je ze goed in kan verwerken, zonder dat ze overduidelijk aanwezig zijn - het is namelijk voor te stellen dat ze onderhand je neus uit komen. Komen ze.

Harde bol met gerookte makreelsalade

Men neme:

  • 1 gerookte makreel
  • 5 lente-uitjes fijngehakt (beetje achterhouden voor garnering)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 hardgekookte eieren, grof gehakt
  • 1 flinke appel in stukjes
  • zout en (vers) gemalen peper
  • 1 tomaat, in kleine stukjes
  • 4 harde bollen

En zo maak je het:

Fileer de makreel en snijd het vlees in stukjes.Doe de lente-uien, citroensap, mayonaise, yoghurt, eieren, appel in een kom en doe de makreel erbij met wat zout en peper. Meng alle ingrediënten samen. Snijd de harde bollen van de bovenkant open en haal de binnenkant van de bol leeg. Vul de bol met de salade en doe de kap er weer op.

Pasta met hard gekookt ei en peterselie

Men neme:

  • 300 gram pasta
  • 60 gram boter
  • 2 ansjovisfilets in stukjes
  • 4 hardgekookte eieren in kleine blokjes
  • 1 buffelmozzarella in blokjes
  • Fijngesneden peterselie, bij voorkeur bladpeterselie

En zo maak je het:

Kook allereerst de pasta beetgaar. Laat de anjovisfilet wegsmelten in een klont boter van 20 gram. Voeg hier de eieren aan toe en zet de pan uit totdat de pasta gaar is. Giet de pasta af en doe het in de pan met ansjovis. Voeg hier de mozzarella, extra boter en peterselie aan toe. Laat het even opwarmen en serveer daarna het gerecht. De mozzarella mag nog geen draden trekken. Eenmaal op het bord voeg je nog wat peper en zout toe naar wens.

Oosterse kippensoep

Men neme:

  • 1 ui
  • 5 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gember poeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels tamarinde
  • 2 theelepels sambal
  • 200 gram taugé
  • 150 gram witte rijst
  • 1 liter kippenboullion
  • 5 stengels bleekselderij
  • 4 hardgekookte eieren
  • 250 gram kipfilet in blokjes

En zo maak je het:

Verwarm de soeppan en doe de olie erin. Fruit gedurende drie minuten de ui, knoflook, sjalotten, laos, kurkuma, gemberpoeder, koriander, komijn, bruine suiker, ketjap, sambal en tamarinde. Doe de kipfilet en boullion erbij en breng het mengsel aan de kook. Laat dit dertig minuten staan. Spoel de taugé met kokend water af en leg het samen met een ei en wat witte rijst in een soepkom. Schenk de soep over deze ingrediënten en serveer direct.