Het klinkt misschien wat tegenstrijdig: een app op je telefoon die je helpt tot rust te komen van stress die onder andere te danken is aan andere apps op je telefoon. Maar als je kijkt naar het aantal enthousiaste gebruikers (een schamele 11 miljoen) kun je niet ontkennen dat het toch een succes blijkt te zijn. Over welke app we het hier hebben? Headspace, heet-ie.

De naam is, als je 't ons vraagt, lekker recht voor z'n raap. Want het kost weinig moeite om te bedenken wat er met de app bedoeld wordt. Headspace gaat over mindfulness, maar dan zonder al te zweverig te zijn. Dat is ook gelijk de reden waarom-ie zo op handen gedragen wordt: bij Headspace gaat het letterlijk om het leegmaken van je hoofd.

Zo'n 55 duizend mensen doen aan hun dagelijkse potje mediteren via de app, en dat werkt als volgt: de rustgevende, frisse stem van Andy Puddicombe neemt je mee op een 'journey', die begint met tien gratis sessies. Daarna kun je beslissen of jij de reis met Andy gezellig wilt voortzetten (ja!) en kun je kiezen voor een abonnement (à 10 euro in de maand), waarbij je toegang krijgt tot het Headspace-universum. Samen met Andy kies je waar je jouw focuspunten wil leggen: bijvoorbeeld relaties, of je prestaties, of je gezondheid. Ook kun je, wanneer het je echt allemaal even te veel wordt, gebruikt maken van zogeheten SOS-sessies.

Kortom, de keuze is reuze. En alsof dat allemaal niet aantrekkelijk genoeg klinkt, werkt Headspace ook nog met een get some, give some programma. Dat wil zeggen, wanneer je besluit een abonnement te nemen, doneer je ook een abonnement aan iemand die het écht nodig heeft. Ik snap ze wel, die 11 miljoen enthousiaste gebruikers.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, check dan even dit filmpje:

youtubeView full post on Youtube