Zalmtartaar, klinkt moeilijker dan het is. In maximaal een kwartier steel je de show.

Geen zin in ingewikkelde keukentaferelen? Ga voor supersnelle doch gezonde recepten. Deze keer zalmtartaar.

Kost dat? 15 minuten
Goed voor: een double date
In de pan: niks
Waarvandaan? De buurtsuper
Gereedschap: mes, snijplankWapenfeit: prepareren kan ook zonder pan. Men neme een limoen, laat het sap op de zalm inwerken en klaar.

Dit heb je nodig
800 gram verse zalmfilet
3 takjes koriander
2 bosuien
½ rode paprika
1 stengel bleekselderij
6 sprieten bieslook
8 basilicumblaadjes
sap van ½ limoen
1 deciliter olijfoliezout, peper

Zo maak je de tartaar in vijf stappen:

1. Pluk de blaadjes van de koriander en knip de bieslook in stukken

2. Snijd de bosuien, paprika en bleekselderij fijn

3. Meng de basilicum met limoensap, olijfolie, zout en peper

4. Snijd de zalm in blokjes van 1 bij 1 centimeter en meng die met bosui, paprika, bleekselderij, bieslook en koriander.

5. Schep vlak voor het opdienen de vinaigrette met basilicum door de zalmtartaar.

Dit recept komt uit De Lente op Tafel, van Stéphane Reynaud.