Altijd al de droom gehad om een huis te kopen in Amerika? Parkeer die droom maar even in de koelkast. Het Amerikaanse bedrijf HSH, dat hypotheekadvies geeft, publiceerde laatst een onderzoek over de salariseisen die er in Amerika worden gesteld aan degenen die er een huis willen kopen. En, nou ja, die zijn niet mis.

HSH heeft op basis van de gemiddelde huizenprijs in Amerika en het gemiddelde rentepercentage wat mensen voor dertig jaar afsluiten, geconcludeerd hoeveel men moet verdienen om de basiskosten - maandlasten van hypotheek, rente, belasting en verzekering - te kunnen betalen.

Concluderend: de gemiddelde huizenprijs in Amerika bedraagt 240.700 dollar. Dit kost de eigenaar een maandelijks hypotheekbedrag van 1230 dollar en daarvoor moet hij minimaal 52.700 dollar per jaar verdienen.

Nu verschilt de huizenprijs per regio, maar in het geval dat je in de grote steden wil wonen is dit eigenlijk nog niets. Voor New York heb je een jaarsalaris van ruim 86.000 dollar nodig en voor San Francisco maar liefst 161.000 dollar. Het goedkoopst is Pittsburgh, daar moet je jaarlijks ruim 32.000 dollar verdienen.

Benieuwd naar de salariseisen voor andere regio's? Bekijk de kaart hieronder.

http://www.hsh.com/images/slideshow/city_salary_static.png