En toen waren er nog vier… Dat Imanuelle een kandidaat was, en dus geen Mol, dat heb ik (je kunt het teruglezen!) al die tijd al gedacht. Een geweldige kandidaat, met goeie oneliners en bakken vol geestdrift, dus zal ik haar missen als kijker. Omdat ik vind dat iemand de eer van de dames hoog moet houden, hou ik hoop dat Sanne (van wie ik puur instinctief vermoed dat ze de Mol niet is) de finale gaat halen. En winnen.

Blijven over als suspecte types: Thomas als hoofdverdachte, Jochem (als tweede verdachte in het geval dat er dit jaar voor het eerst twee Mollen zijn) en Diederik (want die zat gigantisch te klooien tijden de etherdiscipline-opdracht). Maar aangezien Imanuelle vol op Diederik zat en weg moest, is dat niet heel aannemelijk.

Maar: los van de tweemollentheorie zet ik mijn geld op Thomas. Ik verdenk hem al lang op basis van een buikgevoel. Hij is vriendelijk maar altijd aan de oppervlakte, ietsje te kleurloos en braaf eigenlijk, nooit obvious aan het mollen (in tegenstelling tot Diederik en Jochem), maar als je fragmenten terugkijkt is er altijd wel iets wat niet helemaal deugt. Te laat finishen door oordoppen, yeah right. En als je al die aanwijzingen naar tweetallen en tweelingen (zie mijn stukje van vorige week) en de vele stieren (zijn sterrenbeeld) in je achterhoofd houdt, dan kan het niet anders of ze zijn er met opzet ingestopt door de programmamakers.

Wat diepgravende theorieën betreft kun je trouwens je hart ophalen op het WIDM fanforum. Er komt een hoop mollotige onzin voorbij, maar eerlijk is eerlijk: er is ook een boel grondig speurwerk te lezen. Heel interessant zijn de tellingen van de keren dat de kleuren zwart-geel-rood in beeld zijn: de Belgische vlag, en Thomas is een Belg. Vandaar wellicht dat Paint it Black en paar keer gedraaid werd: I see a red door and I want it painted black – ondertussen kwamen er gele schoolbussen in beeld. En dan de vele ondoorgrondelijke theorieën over numerologie. Ik citeer maria02: Je kunt namelijk je naam omzetten in cijfers en als je deze dan bij elkaar optelt dan komt er vaak 'n getal uit, meestal 2 cijfers en deze twee cijfers dien je weer bij elkaar op te tellen en dan blijft er één cijfer over en dat is je naamgetal. Maar er zijn uitzonderingen; als de uitkomst 11, 22, 33, 44 etc is mag je deze getallen niet meer optellen, want dit zijn Meestergetallen. Nu blijkt het naamgetal van Thomas Cammaert 33 te zijn. (Zijn voornaam is uitkomst 22 en zijn achternaam is uitkomst 11.) Het getal van zijn geboortedatum is ook 33 (25-04-1984 is 2+5+4+1+9+8+4=33) en laat Thomas nu ook nog eens in zijn 33e levensjaar zitten en toevallig is Oregon de 33e staat van de VS. en...Thomas sterrenbeeld is stier en zijn Totemdier is...jawel bever.

Ik snap er geen snars van. Maar dat Thomas de Mol is, daar ga ik blind in mee.