Wie is de Mol? Het blijft een donders goeie vraag. En nu er door de keuze van Imanuelle geen enkele deelnemer een rood scherm te zien kreeg en er dus niemand af is gevallen, valt er na gisteren helaas niks af te strepen op het kandidatenlijstje.

Het blijft superspannend, dat wel. En de opdrachten zijn geweldig! Ondergronds geld zoeken, gras maaien op monstertractoren, porto's en buttons zoeken tijdens een rodeo – waar mijn Mol van het eerste uur Diederik niks van bakte omdat hij het gênant vindt om wildvreemden aan te spreken. Snap ik helemaal, ik vond het vorig seizoen tijdens onze eerste opdracht in de metro, waar ik zes mannen met rugzakken moest vinden, ook al zo ongemakkelijk.

Maar goed, waar kan er gemold zijn? Bij het geld zoeken op zich zowel aan de verkenners- als aan de zoekerskant, te lastig om iets zinnigs over te zeggen. Bij het grasmaaien: Jochem deed z'n maaier eerst niet naar beneden en maakte twee hele onduidelijke E's, Diederik deed raar over de S achter het woord molboekje, maar verder? Alles even braaf. Dan bij het zoeken naar de porto's: Sanne belde € 10 door, stom. Jochem belde te laat, ook verdacht, en Diederik 'zag niks', kan ook voor de blinde Mol gelden.

Conclusie: als Imanuelle, die veel geld vond en dus drie schermen ongezien mocht laten, de Mol is, dan snap ik a) het spel niet en b) is ze een briljant actrice.

Maar goed, wat kunnen we verder nog afleiden uit de titel: 'wijzer worden?'. Bij Moltalk werd er verwezen naar de PABO die Jochem gedaan heeft. Onderwijzer worden, snappez-vous? Ik denk dat het slaat op geld verdienen. Dat doet Imanuelle vooral. Maar ik kan dat vraagteken niet duiden.

De enige conclusie die ik kan trekken is dat ik geen steek ben opgeschoten. Wel denk ik ondertussen dat niet alleen Diederik maar ook Jochem too obvious aan het mollen is, maar aan de andere kant kan ik die aanwijzingen met die J's, die ik in de vorige dagboekjes beschreef, en die tweetallen (Jochems sterrenbeeld is Tweeling) die we voortdurend te zien krijgen niet negeren.

Desalniettemin blijft ook de verdenking van Thomas in mijn hoofd spoken. Want wat is het geval (met dank aan de Molloten van het WIDM-forum)? De naam Thomas is een vergrieksing van het Aramese woord teoma dat tweeling betekent.

O ja, hier wat triviale doch amusante inside informatie: het westernjasje dat Sanne droeg tijdens de tractoropdracht had ze niet met voorkennis ingepakt, noch ter plekke aangeschaft. Ze had het geleend van de chauffeur van het kandidatenbusje, die je in een tussenshot kou ziet lijden en haar jeansjackje dicht ziet ritsen. Niets is wat het lijkt, echt hélemaal niks...