VINERIA

Vlakbij modewijk Tortona vind je La Vineria Brussolo. Deze wijnwinkel wordt 's avonds omgetoverd tot wijnbar en is al jaren een begrip onder Milanezen. De vriendelijke sfeer en de heerlijke wijnen zorgen elke avond voor een goedgevuld terras. Je geniet er met volle teugen van wijnen die de eigenaren voor je neus je glas in laten glijden. Bestel olijven, taralli (Italiaanse zoute snacks) of een kaasplank en het plaatje is compleet. Om te noteren: als je op de dag bij La Vineria een lege fles wijn terugbrengt, wordt-ie met korting (!) weer voor je gevuld.

  • la-vineria.it

ANTONIOLI

Zelfde straat als wijnwinkel Vineria, maar dan aan de andere kant van rivier Naviglio Grande, zit Antonioli. Laat je niet misleiden (of afschrikken) door de donkere ramen met tralies, want hierbinnen worden de prachtigste kleren verkocht. Merken als Rick Owens, Ann Demeulemeester en Givenchy hangen rustig op je te wachten. Met een beetje geluk loop je erlangs ten tijde van een borrel – die Antonioli regelmatig organiseert en waar alle hipperds van Milaan op af komen en nippen van een glas spumante (sowieso goed mensenkijken).

BANCO

Over mensen kijken gesproken: aan het bruisendste en populairste kanaal van Milaan, de Naviglio Grande, zit een keur aan cafétjes, restaurants en cocktailbars. Neem Banco: prima bar voor een pitstop. Nippend aan een Aperol Spritz, of een van de vele andere cocktails op de kaart, is Banco een uitstekende plek om de mensen die langs het kanaal flaneren 'ns uitvoerig te bekijken. Wat betreft cocktails is de keuze reuze bij Banco. Er worden verschillende soorten Bloody Mary's geshaked, en eigen cocktailrecepten van de barmannen ter plaatse. Wapenfeit: achter elke drank staat in welk glas je het krijgt en op welk tijdstip van de dag je de cocktail het beste kunt drinken

TOM: The Ordinary Market

The Ordinary Market weet restaurant-, bar- én nachtclub-zijn goed te combineren. Een geschikte plek voor zowel je dagelijkse koffie en aperitieven, als je spetterende dansavond. Op zondag ga je er tussen elf en vijf heen voor een brunch met verrukkelijk belegde broodjes, omeletten, salades, hamburgers en cakes.

OUTLET XY

In Via Vigevano, een levendige straat bij metrostation Porta Genova, zit sinds begin dit jaar Outlet XY. Als je een dure smaak hebt, maar geen budget, moet je hier wezen. De rekken in dit kleine winkeltje hangen vol met kleding van Uma Wang, MM6 by Maison Martin Margiela, Rick Owens en Lost&Found. Met fijne kortingen die oplopen tot 70%. Outlet XY heeft een familielid. Z'n grote broer zit in Padova.