Netflix staat synoniem aan een heleboel briljante dingen. We noemen The Crown. We noemen Stranger Things. We noemen een compleet nieuw seizoen Gilmore Girls. En dan zijn we nog niet eens over Narco's begonnen. En dat is nog maar de top van de filmberg. Afgelopen december kondigde onze favoriete streamingsdienst namelijk aan dat 2017 ons nog heel veel meer serieplezier zal gaan brengen.

Om een lang verhaal kort te maken: Netflix is fantastisch. Fan-tas-tisch. Een filmparadijs. En in dat paradijs zitten tal van hidden treasures, die, eenmaal gevonden, getipt moeten worden aan de mensen. Want mooie dingen, die moet je delen!

Een greep uit onze vondsten:

1. The Fundamentals of Caring

Een mislukte schrijver besluit zich na het verlies van zijn zoontje om te scholen tot caregiver en komt terecht bij de Engelse Trevor, die aan de ziekte van Duchenne lijdt. De twee gaan op roadtrip en bouwen een bijzondere band op. Een must see, zeker als je Entouchables op je favorietenlijst staat.

youtubeView full post on Youtube

2. 50/50

Sowieso een aanrader, want: Joseph Gordon-Levitt. Maar ook het verhaal maakt de film het bekijken waard. De film gaat over Adam die gediagnosticeerd wordt met een zeldzame vorm van kanker. Met weinig andere opties begint hij aan chemo. En dat is het begin van een nogal hobbelig traject waarin Adam zoekt naar een weg om met zijn ziekte en zijn omgeving om te gaan. Ondanks het tamelijk zware onderwerp slaagt de film erin luchtig en zelfs grappig te blijven.

3. Stuck in Love

In deze film zien we hoe de leden van het schrijversgezin Borgens ieder hun eigen (ietwat destructieve) weg in slaan na de scheiding tussen vader Bill en moeder Erica - die Bill heeft verlaten voor een andere man. Bill kan de scheiding maar moeilijk verwerken en in plaats van te beginnen aan een nieuw boek houdt hij zich vooral bezig met het bespioneren van Erica en haar nieuwe man. Erica op haar beurt mist haar familie, want dochter Samantha weigert contact te hebben met haar moeder na de scheiding. Zelfs niet als ze haar schrijversdebuut maakt. Dan is er ook nog zoon Rusty, zijn leven ziet er redelijk normaal uit, afgezien van het feit dat-ie nogal een boel joints nuttigt, vrij normaal uit. Totdat hij Kate ontmoet.

4. In Your Eyes

Rebecca is een (op het eerste gezicht) gelukkig getrouwde huisvrouw en leeft een comfortabel leven aan de Amerikaanse oostkust. Dylan is een ex-gevangene die zich probeert te redden in New Mexico. De twee hebben in principe niks met elkaar te maken, tot ze ontdekken dat ze een wel heel bijzondere psychische connectie met elkaar hebben, waardoor er een bijzondere vriendschap en uiteindelijke romance ontstaat. Aanraderrr!