Bazaar verklapt hoe je zonder al te veel enkelzwikkende toeren een
goede gezondheid in stand houdt en tipt een perziksalade halloumi. 

> PERZIKSALADE MET HALLOUMI
Moet je doen, want (ondanks het exotische woord halloumi – wat gewoon een Cypriotische geitenkaas behelst) súpersimpel en perfect ten tijde van zomer. En dus gezond.

Binnen een kwartier heb je 'm op tafel en steel je, dankzij halloumi, de show.

> VOOR VIER PERSONEN

200 gram veldsla
300 gram halloumi
3 perziken
0,5 komkommer
30 gram pijnboompitten
BalsamicoazijnOlijfolie

1) Hou de grillpan gereed en maak 'm
goed heet. Snij de halloumi in plakken van ongeveer 3 millimeter dik.
Die kunnen in de pan en goudbruin grillen maar.

2) Dan zijn de
perziken aan de beurt: even wassen, pit verwijderen en kleinsnijden.
Voeg bij de halloumi in de pan en grill ze mee.

3) Snij de komkommer klein en verdeel deze samen met de sla over de borden.

4) Rooster de pijnboompitten in de pan. (Of: sla over voor de niet-geroosterde versie.)

5) Voeg de gegrilde perzik en halloumi toe.

6) Een drup balsamico en een scheut olijfolie en there you go.