Goed. We schrijven zomer 2016. En, zoals we allemaal vast nog weten, want: afgelopen zomer, was het zo nu en dan snikheet, buiten. En, zoals we allemaal vast nog weten, want: afgelopen zomer, waren we daar best wel blij mee met z'n allen. Dus ging het gros de hort op. Logisch. Maar, ik niet. Ik zat binnen. Met een missie: zeven seizoenen Gilmore Girls erdoorheen jassen. Omdat ik op de een of andere manier dat plan had gevat, en ik wil sticken to the plan. Weer of geen weer.

Binnen een maand was ik hartstikke fan en klaar met die zeven seizoenen à 22 afleveringen à 43 minuten (omgerekend om en nabij de 110 uur kijkplezier) en mocht ik me verheugen op Gilmore Girls: A Year In The Life. Hoera! Afgelopen weekend konden we 'm kijken. Vier afleveringen van pak hem beet anderhalf uur. O joy!

Maar, eerlijkheid gebiedt me te zeggen: ik vond het helemaal niet zo o joy. Jullie? Ik vond het maar tegenvallen. Ik wil helemaal geen iPhones zien in Gilmore Girls, en ik wil niet dat Luke WiFi heeft, en ook niet dat Emily Gilmore Katy Perry laat vallen, of Paris die het over Lena Dunham heeft... En ik vond de scène waarbij er een Stars Hollow-musical werd opgevoerd maar langdradig (en dus hield ik een plaspauze). En ik dacht steeds: hállo, schiet 'ns op allemaal, nog maar drie kwartier en dan is dat year in the life alweer over, en dan mag ik toch hópen dat het allemaal goed is gekomen en Rory of Jess of Logan heeft gestrikt (mij om het even).

En dan gebeurt dat maar niet, en dan krijg je als einde, na zes uur noeste kijkarbeid, vier woorden toe waar je precies niks mee kunt. Verdikkeme.

Rory: 'Mom?'

Lorelai: 'Yeah.'

Rory: 'I'm pregnant.'

En boem, op zwart, de credits. De freakin' credits.

En huppetee: #lastfourwords is trending

xView full post on X

En het internet gaat los met hoe Gilmore Girls full circle komt, over dat Logan de Christopher van Rory is, dat Jess de Luke van Rory is, dat Gilmore Girls-bedenkster Amy Sherman-Palladino al sinds het begin van de show in 2000 in haar hoofd heeft wat die laatste vier woorden van de serie zouden moeten zijn, maar dat dat destijds werd tegengehouden. Enzovoorts. Enzovoorts.

Wat nou full circle? Helemaal niet full circle!

Overigens kunnen we de vraag wie de vader zou kunnen zijn beantwoorden met Logan, want da's wel duidelijk: de twee hebben gedurende alle afleveringen een affaire, en non het kan niet van die Wookie one-night-stand wezen, wánt:

1) Toen was het Spring

2) En dus had ze in Fall al een buikje moeten hebben

3) Bovendien dronk ze nog alcohol toen ze met Logan en diens Life and Death Brigade de hort op ging

Dus, ja, Logan it is. En een tegenvaller was het ook. Maar tóch: wanneer kwam het volgende seizoen ook alweer?! Want het moge wel duidelijk zijn dat Amy Sherman-Palladino nog wel even door kan (moet!) borduren op dit veel te open einde.