Het houdt, en terecht ook, de gemoederen flink bezig: aanslagen. Klopjachten zijn er, op ontsnapte schurken, op verdachte types en op alles en iedereen die eventueel een bedreiging zouden kunnen vormen voor de lieve vrede. Op macroniveau is beklonken alles op alles te zetten om terroristische organisaties te beteugelen, op microniveau gebeurt er ook van alles.

Maar volledige veiligheid kan niemand garanderen - maar dat kon voor het bestaan van geradicaliseerde schurken ook al niet, dus dat scheelt alvast.

De Verenigde Staten hebben nu het reisadvies voor Europa bijgesteld en aangescherpt. Te weten dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de mensen waarschuwt voor een groter risico op een terroristische aanslag tijdens de feestdagen.

In de verklaring staat: 'U.S. citizens should exercise caution at holiday festivals, events, and outdoor markets.' En: 'U.S. citizens should exercise vigilance when attending large holiday events, visiting tourist sites, using public transportation, and frequenting places of worship, restaurants, hotels.'

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat Europa nog steeds onveilig is na de aanslagen die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. Met name België, Frankrijk, Turkije en Duitsland vind het ministerie niet zo'n goed idee.

Gelukkig is in Amerika alles koek en ei.