Why don't you

Reis subiet af naar Spanje, het gezondste land van Europa?

Meest gelezen

Nu de winter in aantocht is , is daar ook direct het verlangen naar de zon. Want laten we eerlijk zijn: iederéén voelt zich beter met wat stralen op de snoet. Mocht je je winterdepressie te lijf willen gaan in een land dat niet al te ver van Nederland ligt, reis dan vooral af naar Spanje.

Spanje is, volgens onderzoek van het medisch tijdschrift The Lancet, het gezondste land van de Europese Unie. De gemiddelde leeftijd van Spanjaarden is 81,4 jaar, een jaar ouder dan de Nederlanders met hun 80,6 jaar. Ook leven Spanjaarden gemiddeld een jaar langer in gezondheid (70,9 jaar) dan de gemiddelde Nederlander (69,1 jaar). Voor het onderzoek werd 20 jaar (!) uitgetrokken, dus dan zal er heus een kern van waarheid inzitten.

Advertisement - Continue Reading Below

Oorzaak van al die gezondheid is onder meer de voedingswijze, met vveel olijfolie, vis, groenten, fruit, peulvruchten, granen, noten, en weinig aardappelen, vlees en zuivel.

Wil je naar het aller- állergezondste gedeelte van Europa, zoek dan een verblijf in de Costa Blanca.Die streek werd door de Wereldgezondsheidsorganisatie als gezondste regio van Europa betiteld. Daar zullen de 300 zondagen per jaar en een gemiddelde temperatuur van 18⁰C ongetwijfeld aan bijdragen...

Gerelateerd
kroeg
Gerelateerd
Gerelateerd
Gerelateerd