Scarlett Johansson en Jennifer Lawrence hebben tot voorheen niet perse veel met elkaar te maken gehad. Beiden zijn gewoon erg succesvol in Hollywood, en beiden in het bezit van goede genen en dito kledingstijl. Maar op werkgebied liepen hun carrières nog niet bepaald samen. Daar komt dus binnenkort verandering in, met dank aan Zelda Fitzgerald.

Het mag dan bijna 70 jaar geleden dat het jazzicoon het leven liet, in Hollywood is ze zeker niet vergeten. Werd vorige week bekend dat Jen de rol van Fitzgerald gaat vertolken, nu horen we van onze vrienden bij the Hollywood Reporter dat ook Scarlett te zien zal zijn in een ándere rolprent over het leven van 's werelds eerste Flapper-girl.

Rumor has it dat het tempo van beide producties flink is opgeschroefd, om zo als eerste volle zalen te trekken. Beide films zullen zich focussen op Zelda als individu in haar nogal vrij gecompliceerde huwelijk met schrijver F. Scot Fitzgerald. Het project van Jennifer zal simpelweg Zelda gaan heten, dat van Scarlett the Beautiful and the Damned, gelijknamig aan Scott's veelbesproken roman (en waarvan Zelda hem beschuldigde haar ideeën gestolen te hebben).

Er is dus heel wat aan de hand rondom haar persoontje. Mocht je alvast in de mood willen komen: check Christina Ricci als Zelda in haar jongere jaren in Z: The Beginning of Everything, geproduceerd door Amazon.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...