Politieke sketch Amy Schumer leidt tot verdeeldheid

Mensen lopen weg bij show: 'Ik wil een leuke avond hebben, zonder politiek'.​

Meest gelezen

In sommige gevallen gaan politiek en humor heus samen, getuige het grote succes van het Lucky TV-filmpje over het tweede debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump, dat de ganse wereld over ging. In veel gevallen gaat het echter ook mis: iemand de tenenkrommende persiflage op Mark Rutte gezien, tijdens het Televizier Gala?

De lijn tussen humoristisch en uitermate ongemakkelijk is dus dun. Dat weet inmiddels ook Amy Schumer. De grapjas, altijd goed voor hilarische uitspraken, verslikte zich tijdens een optreden in Tempa in een sketch over de verkiezingen. Ze noemde Donald Trump een 'orange, sexual-assaulting, fake- college-starting monster' en vroeg het publiek later op te staan als ze wel eens seksueel geweld hadden mee gemaakt. Zeker 200 mensen (van de 10.000 aanwezigen) ging dit een stap te ver, zij verlieten de zaal. 

Advertisement - Continue Reading Below

Niet eens zo zeer omdat ze het niet eens waren met de uitspraken van de komiek, hoewel de duidelijke Trump-stemmers goed van zich lieten horen, maar ook vanwege het feit dat ze eens een keer niét met de bizarre politieke gebeurtenissen in hun land geconfronteerd wilden worden. 

Meest gelezen

Andere verhalen gaan dat er boegeroep klonk, en dat Schumer dat afzenders daarvan liet verwijderen door de beveiliging.

Weer iemand zegt dat ze te veel haar eigen politieke voorkeur (voor Hillary, dat moge duidelijk zijn) opdrong.

Anderen namen het op voor de comedian, die doorgaans wel een politieke grap en grol maakt in haar shows:

Hoe dan ook: wederom is gebleken dat de Amerikaanse verkiezingen de gemoederen behoorlijk bezig houdt, en het land danig verdeelt.