Hoewel Donald Trump totaal geen moeite lijkt te hebben met het bekritiseren van vrouwen en hun lichaam, blijven vrouwen zelf vaak liever zo ver mogelijk uit de buurt van dit onderwerp. We willen immers niemand op de tenen trappen en bovendien zijn we zelf ook niet altijd tevreden over ons lichaam. 

Refinery 29 besloot het gevoelige punt eens aan te kaarten door middel van een onderzoek. Hierin mochten vrouwen door het zien van foto's een oordeel vellen over het lichaam van andere vrouwen. 

En dat ging er fel aan toe. Vrouwen met een maatje meer blijken toch weer tegen vooroordelen te moeten vechten. Deze vrouwen kregen namelijk regelmatig de woorden lui, lelijk, ongezond en loser toebedeeld. Slankere vrouwen vielen beter in de smaak en werden vaak geassocieerd met woorden als elegant, stijlvol, intelligent en knap. 

Teleurstellend natuurlijk, maar gelukkig was er toch nog een klein lichtpuntje in het onderzoek. Zo werden de vrouwen met een maatje meer wel vaker gekozen als potentiële vriendin. Of dat komt omdat de vrouwelijke proefpersonen zich niet geïntimideerd willen voelen of omdat ze oprecht geloven dat ze met deze vrouwen een band op kunnen bouwen, weten we niet. 

Wat we in ieder geval wel kunnen concluderen is dat we er best goed aan doen om af en toe onze mond te houden. We moeten immers iemand beoordelen op de persoon en niet het uiterlijk. Daar kan Donald Trump nog een puntje aan zuigen.