Voor wie de geschiedenis van de persoon Louis Vuitton een beetje kent, weet dat-ie stápel was op reizen, en dat die drift zich al op jonge leeftijd ontwikkelde toen puber Vuitton te voet van geboortedorpje Anchay naar Parijs toog (457 kilometer verderop) om zich aldaar volledig toe te leggen op het maken van koffers en andersoortig reisgoed. Met succes. Vuitton wordt vandaag de dag nog altijd gezien als bedenker van 'moderne bagage'.

Modehuis Louis Vuitton heeft logischerwijs veel op met reizen, getuige die wondermooie City Guides van ze (die je alleen al hebben wil omdat ze zo ontzettend knap staan in je boekenkast). En voor wie niet van papier houdt, is er de Louis Vuitton City Guide-app die 25 wereldsteden huist en je langs de beste hotels, restaurants, musea, winkels, marktjes, en andere essentiële stadszaken ter plaatse voert.

Goed. Wat er dan precies nieuw is onder de zon? Steden Amsterdam, Lissabon, San Francisco en Taipei zijn laatst aan de stal van Vuitton-stadsgidsen toegevoegd (dat zijn dan dus 29 wereldsteden in die City Guide-app). Daarbij is die van Parijs van een update voorzien. Net als die van Kaapstad, Mexico-Stad, Moskou, Seoel, Shanghai en Singapore trouwen - mocht je daar binnenkort op vliegen.

De Louis Vuitton-gidsen zijn in geselecteerde boekenwinkels en online te krijgen. Een printversie kost je € 30, de app (let wel: alleen voor iPhone en iPad) is € 9,99.

Voor we de boel afsluiten: je móet ze even allemaal op een rijtje zien.

Colorfulness, Purple, Magenta, Violet, Line, Lavender, Design, Square, Collection, pinterest
LOUIS VUITTON

En wat dacht je van deze:

Product, Colorfulness, Teal, Parallel, Aqua, Rectangle, Square, Graphic design, pinterest
LOUIS VUITTON