Daar zul je hem hebben: het weekend. Komt goed uit, want de mogelijkheden voor de zaterdag en de zondag zijn weer eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met de recepten uit het nieuwe kookboek van Donna Hay, jezelf een aantal yoga poses meester maken of gezellig je interieur een make-over geven. Maar mocht je nou nog geen plannen hebben en even niet weten waar je het zoeken moet, dan ben je bij Bazaar aan het juiste adres. Wij hebben alvast een paar to do suggesties voor je opgesnord die jij gewoon nog lekker last minute kunt doen. 

Een plaatje  

We  trappen af in Amsterdam, waar dit weekend alweer voor de vijfde keer op rij het Unseen Photo Festival en de Photo Fair plaats vinden, op het Westergasfabriekterrein. Artistiek leider Emilia van Lynden spreekt zich alvast uit over twee grensverleggende fotografen:

Ren Hang 'Zijn naaktportretten zijn allesbehalve standaard plaatjes uit de Chinese fotografie. Hij vertoont de lichamen in hun meest pure vorm en combineert ze altijd met een element uit de natuur.'

Takashi Kawashima 'Zijn god is Photoshop, hij maakte aanvankelijk gereconstrueerde beelden van de natuur die laten zien hoe fragiel het menselijk bestaan is. Zijn nieuwe werk gaat over mode en is kleurrijker dan ooit.' 

Tekenen op de NDSM werf

We blijven plakken in Amsterdam en pakken de tekendoos erbij. Voor de vijfde keer op rij vindt hier namelijk Amsterdam Drawing plaats, en wel op de NDSM werf. Dus mocht je in de buurt zijn, dan kun je lekker loeren naar het werk van getalenteerde tekenaars uit binnen- en buitenland. Jannis Kounellis bijvoorbeeld of A.R. Penck. 

Wasabi eten bij Taiko

Mocht je nou trek hebben gekregen, probeer dan eens het spiksplinternieuwe Wasabi-menu bij Taiko, onder leiding van chefkok Schilo van Coevorden. En dat is best de moeite waard, want die Schilo kan er wat van: zo gebruikt hij in zijn gerechten niet alleen de wortel van de wasabiplant, maar ook de bloemen, stengels en bladeren. Komt dat proeven!

Hakken uit het zand 

Ook niet te missen dit weekend: het multidisciplinaire TodaysArt Festival. Wordt alweer voor de 12de keer gehouden en deze keer gewoon gezellig in het stadscentrum van Den Haag. Wat te verwachten? Concerten, optredens, kunstwerken en installaties van talent over de hele wereld, waaronder Pantha du Prince, Pedro Reyes en ZUS. Daarnaast kun je hier natuurlijk ook prima de nodige drankjes achterover slaan. 

Uitbrakken in het Kater café

Iets te bonte avond gehad? Uitbrakken doe je in het reeds geopende katercafé, de Hangover Bar. Denk: een café met matrassen, waar jij, je vriendinnen en jullie kater heel easy going uit kunnen rusten. Om toegang te krijgen moet je er trouwens wel aantoonbaar brak uitzien. Even doordrinken dus bij TodaysArt.

Staren naar het werk van Walker

Kan jouw hersenpan wel een intellectuele oppepper gebruiken na al die cocktails? Dan moet je als de bliksem naar de Grimm Gallery, waar het werk van Caroline Walker aan de muren prijkt. De serie heet The Racquet Club en zit boordevol geschilderde vrouwen die te midden van hun interieur een mooi contrast vormen met de omgeving. 

Op het witte doek

Ook weer op de agenda: het filmfestival, dat voor de 36e keer neerstrijkt in Utrecht. En dat moet gevierd worden, want de hele week kun jij talloze films, premières, talkshows en seminars bijwonen, met als kers op de taart de uitreiking van de prestigieuze Gouden Kalveren.

Genoeg gehad van cultuur snuiven? Dan kennen wij nog wel een aantal mieterse ijskoffie recepten waar je mee aan de slag kunt. Fijn weekend!