Goed nieuws aan het filmfront: twee van Hollywoods grappigste actrices – Jennifer Lawrence en Amy Schumer – hebben hun komische krachten gebundeld.

Tijdens afgelopen The Hunger Games-tour deed Jennifer Lawrence een boekje open over een nieuw project waar ze mee bezig is, en wat bleek: samen met collega-actrice, comédienne en nieuwe beste vrindin Amy Schumer is Lawrence bezig met het schrijven van een film. Eentje waarin zij en Schumer als olijke zussen de hoofdrol zullen vertolken.

En dat schrijven ging reuze soepel; de twee beroepsflapuiten zitten namelijk hartstikke op één lijn, aldus Lawrence: 'We zijn al bijna klaar, het stroomde er gewoon uit. Amy en ik zijn creatief gezien voor elkaar gemaakt. Het is tot nu toe de leukste ervaring van m'n leven! We beginnen elke dag aan de telefoon, sturen elkaar de pagina's en barsten vervolgens standaard in lachen uit.'

Wiens briljante idee de samenwerking was? Dat van Lawrence dus: 'Ik mailde haar nadat ikTrainwreck had gezien met: "Ik weet niet waar ik moet beginnen, maar ik denk dat ik gewoon moet zeggen: ik ben verliefd op je." Dat mailen werd vervolgens sms'en, en zo geschiedde: een nieuw komisch duo was geboren.

Dat de film – waarvan titel noch verschijningsdatum al bekend is – grappig gaat zijn staat buiten kijf. Maar we kijken stiekem ook uit naar de Lawrence-Schumer publiciteitstour, die in ieder geval weer een hoop hilarische GIF-jes zal opleveren. We kunnen niet wachten.

http://photos.vanityfair.com/2015/08/26/55ddcc06e8f804624a2ff6c3_schumer.gif