Dat het weer een beetje de weg kwijt is (het zou toch 33 graden worden zondag?!) hoeft niet te betekenen dat jij geen idee hebt waar je moet wezen komende dagen. We doen een paar gezellige suggesties.

Dit weekend is de laatste kans dat je in EYE het werk van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge kunt bezien. En dat is best de moeite waard, want die William, die kan nogal wat: hij beeldhouwt, tekent, doet aan papierknipkunst, weeft tapijten, maakt opera's én creëert animatiefilms waarin-ie het fijnbesnaarde verleden van thuisland Zuid-Afrika onderzoekt.

Het is ook de laatste ronde voor groepstentoonstelling Swinging Sixties London – Photography in the Capital of Cool in Foam, waarin zich het bruisende Londen van de jaren zestig ontvouwt, een tijdperk dat overliep van mogelijkheden.

Liever wat meer Noord-Koreaanse achtergronden? Tentoonstelling North Korean Perspectives in Drents Museum geeft antwoord op de prangende vraag welke indruk wij nou helemaal van Noord-Korea krijgen aan de hand van de voor ons beschikbare foto's, en op de vraag of dat dan een beetje een juiste indruk is, of niet.

Pas wel op dat je niks kapotmaakt, zoals die arme 12-jarige Taiwanese jongen die vorig weekend per ongeluk een gat sloeg in een hartstikke waardevol schilderij van de Italiaanse schilder Paolo Porpora. (Lees: 350 jaar oud en met een waarde van pak 'm beet 1,3 miljoen euro.)

Schijnt de zon? En ben je in de buurt van Amsterdam? Ga een potje cultuurvoorproeven op de Uitmarkt! Vrijdagavond barst het cultuurgeweld los – wat heet:  tweehonderd Nederlandse culturele instellingen die je op dertig podia en in theaters en concertzalen rond het Museumplein en het Leidseplein hun op stapel staande cultuurprogramma voorschotelen. Hier vind je meer informatie.

Gaan de sluizen van de hemel pardoes open en komt het er met bakken uit? Dan is Akasha de plek waar je wil schuilen. Want: droog. En toch ook weer niet, want: spa. Het is het geslaagde welzijnsconcept van het Conservatorium hotel in Amsterdam. Better safe than sorry? Hier boek je alvast een massage.

Trouwens. Bazaar bestaat dus één jaar en er ís al een aantal trouwe lezeressen die ons ontzettend lieve woorden hebben toegeschreven.

Het filmpje van Bazaars verjaardagspartij al gezien?

Fijn weekend!