Weer of geen weer, dit weekend is er weer zat leuks buiten de deur te beleven. De favorieten van Bazaar: 

1/ Muziek op het Amstelveld

Fan van klassiek? Dan moet je dit weekend vooral op het Amsterdamse Amstelveld wezen tijdens het tweedaagse openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld. Voor nop zie je optredens van jong internationaal talent, en met een beetje geluk vang je nog een glimp op van Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap die haar gezicht er zal laten zien..  

> 19 en 20 september, klassiekophetamstelveld.nl.

2/ Nederlands Film Festival

Vaste prik elk najaar: het Nederlands Film Festival in Utrecht. Een tiendaagse van talloze films, premières, talkshows, seminars en als klapper de uitreiking van de prestigieuze Gouden Kalveren.

> 23 september, filmfestival.nl.

3/ Hutspot x MENDO Boekenmarkt

Boekenwalhalla MENDO (uit de Amsterdamse Berenstraat) heeft in samenwerking met Hutspot haar mooiste koffietafelparels verzameld en meegenomen naar hotel The Hoxton. De mooiste titels op het gebied van mode, fotografie, architectuur en interieur, spelletjes van The Ton Ton Club en live illustraties van Charlotte Greeven. Kortom: alle ingrediënten voor een fijne zaterdagmiddag.

> 19 september, facebook.com.

4/ Felixtival

Felix in de Steigers is bijna een half jaar open, hoog tijd dus voor een feestje! Het Felixtival belooft precies dat: door het hele pand zijn er optredens van muzikanten, dansers, schrijvers en DJs. Op het dak kun je, mét een ervaren sterrenfanaat, sterren kijken en schrijverscollectief Verhaaltje voor de Dorst host een zaal met 'vulgaire gastvrijheid'. Genoeg om te ontdekken dus.

> 18 september, felixmeritis.nl.

5/ Op de valreep

De jaarlijkse ZomerExpo wordt samengesteld door open inschrijving. Als in: iedere kunstenaar kan zich (anoniem) aanmelden, iets maken rondom het wisselende thema (dit jaar: 'Woest'), en de vakjury bepaalt uiteindelijk wie er aan de muur komt. Het eclectische resultaat kun je nog tot en met deze zondag bewonderen in het Gemeentemuseum in Den Haag.

> t/m 20 september, gemeentemuseum.nl.

6/ En verder:

Ook niet te missen dit weekend: tentoonstelling Ode aan de Nederlandse Mode en fotografiebeurs Unseen.