Zomerse avonden vragen om makkelijk doch smaakvol voedsel. Een soepje doet het altijd goed, vooral wanneer je 'm tjokvol heerlijke ingrediënten stopt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een soep van linzen, boerenkool en quinoa? Bijzonder lekker en uiterst vullend, waardoor jij de rest van de avond geen borrelnoot meer hoeft aan te raken. Het beste? Binnen een half uur staat-ie op tafel. 

Ingrediënten

  • 1 theelepel kokosnootolie
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 3 selderijstengels
  • 4 tenen knoflook
  • 1,5 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel gemalen gember
  • 0,5 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepels zout
  • 1 kop rode linzen
  • 10,5 kop droge quinoa
  • 5 koppen water
  • 750 gram tomaten, fijngesneden
  • 2 koppen boerenkool, fijngesneden

Bereiding

Smelt de kokosolie in een grote pan boven middelhoog vuur en bak de ui, wortelen en selderij tot ze zacht zijn, in ongeveer 8 minuten. Voeg de fijgesneden knoflook toe en bak deze nog een minuut mee. Voeg vervolgens de gemalen komijn, gember, kurkuma, het zout, de linzen, de quinoa, het water en de tomaten toe en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur op klein en laat je het mengsel 20 minuten koken.

Zodra de linzen en de groenten zachtgekookt zijn, roer je de fijngesneden boerenkool erdoorheen en kook je het geheel tot de boerenkool zacht is, in een aantal minuten. Breng op smaak met zout en serveer de soep warm.

van: Megan Gilmore van Detoxinista via Harper's Bazaar