Zou jij jezelf daten, is dus de vraag. Wat een tákkevraag. Ja, nee, potverdriedubbeltjes, weet ik veel. Ik denk het niet. Maar aan de andere kant: ik denk het wel. Zó tenenkrommend ben ik nou ook weer niet. I guess. En ik stink niet, volgens mij, dat scheelt ook alvast. En ik kan op zich best een gesprek op gang houden - ik bedoel, ik heb er nota bene voor gestudéérd gesprekken op gang te kunnen houden, dus dat zou toch moeten lukken.

Daarbij: ik weet hoeveel dagen er in een jaar zitten, en wie de president van Amerika is (ik wil maar zeggen). Dat gezegd hebbende: ik zou me wél even achter mijn oren moeten krabben als blijkt dat mijn date ook filmpjes maakt waarop-ie z'n tanden poetst. Sérieux? Die moet wel koekoek zijn. (Is ook.)

Takkevraag of niet, er schuilt (uiteraaaaard) een dieppsychologische theorie achter die veel verder gaat dan bovenstaande koddigheid (sorry). Life coach Dougall Fraser vertelt aan Huffington Post:

'People are always looking for energy outside of themselves: "These are the qualities I want in another person." They're so focused on the other individual.'

En dus adviseert Fraser eerst 'ns naar je eigen energy te kijken. En dús vraagt-ie zijn cliënten aan de lopende band of ze zichzelf zouden willen daten.

Wat wil het euvel: je straalt een bepaalde energie uit. Als je een leven leeft vol passie, dan loop je anders over straat dan wanneer je een potje staat te wachten op iemand die je 'compleet maakt'. Als je niet eens een kop koffie met jezelf zou willen drinken, je er niet over piekert jezelf uit te nodigen voor een diner, hoe, IN HEMELSNAAM, gaat iemand anders dan je full potential zien, tenzij helderziend?

Would you, right now, date yourself? Superlogische vraag, bij nader inzien.

Ik vroeg het collega M.: 'Eh, ja, zeker wel. Ik ben onsaai. Je kunt een potje lol met me trappen, je zit niet meteen aan de ketting, en je krijgt nog eens leuke briefjes toegeschoven.'

En andere collega M.: 'Ja! Keihard lachen met mij. Ik heb weleens dat ik 's avonds op bed lig en denk: goh, wat heb ik een leuke avond gehad. En als ik dan wat langer nadenk, denk: ik heb eigenlijk vooral om mijn eigen grappen gelachen. Schaamteloos.'

(Geen gebrek aan eigenwaarde hier op de redactieburelen.)

Reasons to date me: I laugh at my own jokes so you don't have to. But you probably will, because I'm hilarious.

Afijn. Life coach Fraser vervolgt:

'What would you do if you were in a relationship? Does that mean you'd go to the theater? Does that mean you'd travel more? Whatever it is, do that in the moment. Date yourself now... That's how we attract the one.'

Dus. Word eerst maar eens verliefd op jezelf en begin maar eens met onderstaand nummer elke ochtend voor jezelf te zingen, in de badkamer, voor de spiegel, terwijl je je tanden poetst.

youtubeView full post on Youtube

Kanye West heeft het wat dat betreft trouwens goed begrepen:

(Ja, ik ben me ervan bewust dat het een parodie is.)