Hotelkamers zijn regelmatig het onderwerp van schoonmaakprogramma's die met spectaculaire blacklights en ander vernuftigs aantonen hoe vies ze eigenlijk wel niet zijn. We gaan er voor het goede gemak maar even vanuit dat dat bij de hotels die wij boeken niet het geval is, maar toch blijft het in je achterhoofd spoken als je je 's avonds afdroogt met zo'n opgerold handdoekje.

Vooral als dit soort dingen op het internet voorbij komen, waardoor ons wantrouwen helemaal toeneemt.

Paper, Beige, Khaki, Paper product, Material property, Document, Handwriting, Receipt, pinterest
Write Caption Here

Maar in dit geval hebben we het niet over de handdoeken of het beddengoed. Hier hoef je je over het algemeen niet druk om te maken (we gaan er even vanuit dat dit een uitzondering is). Waar je wel voor moet oppassen, als we ABC News mogen geloven, zijn de drinkglazen die zo keurig naast het kraantje staan te wachten op een dorstig moment.

ABC News onderzocht 15 hotels in Amerika en ondervond dat in maar liefst 11 hotels vieze glazen van voorgaande gasten niet werden omgewisseld door schone exemplaren voordat er een nieuw persoon zijn intrede deed. Wat behoorlijk misselijkmakend is, als je erover nadenkt, omdat water bijvoorbeeld geen sporen achterlaat op het glas en je dus nietsvermoedend het speeksel van een ander binnen zou kunnen krijgen.

Ieuw.

In plaats van dat de kamermeisjes ze verwisselen voor schone exemplaren, spoelen ze de glazen vaak even snel uit en worden ze vervolgens afgedroogd met een handdoek waar soms ook de handen mee werden afgedroogd. Nou, lekker dan.

In een hotel was het zelfs zo erg, dat een kamermeisje de glazen schoonmaakte met Lysol - een bleekmiddel dat schimmel verwijdert - wat ontzettend giftig is en dus absoluut niet mag worden ingenomen. Lekker dan! 

Een flesje water staat dus voortaan bovenaan onze inpaklijst. Wij raden je aan hetzelfde te doen.

van: Cosmopolitan