Voor de meesten van ons is een drankje na werktijd of een glas wijn op het terras een heerlijke versnapering. Maar meestal blijft het niet bij dat ene glaasje en worden er gemakkelijk twee of drie achterovergetikt. En daar hebben we de volgende ochtend vaak spijt van. Om dat scenario te voorkomen: 6 tips om slimmer te drinken.

We weten allemaal wel dat alcohol slecht is voor ons lichaam. De bijverschijnselen van te veel drinken verschillen van hoofdpijn tot serieuzere consequenties als schade aan de lever en een verhoogd risico op kanker. Maar wist je ook dat je al een binge drinker bent wanneer je 6 glazen per keer naar binnen werkt? En dat er al snel 56 calorieën in een glas van 8 milliliter zit? Dat is gelijk aan het eten van een stuk cake of een stuk pizza. Nu willen we je natuurlijk geen schuldgevoel aanpraten, maar als je op de kilo's let kun je het beste alcohol als eerst schrappen.

1. Vraag om een 'lichtere' drank– Veel restaurants bieden tegenwoordig drankjes aan met minder alcohol of minder calorieën.

2. Kies voor een kleiner glas – klinkt logisch, maar zorg dat je niet slechts één enkele keer kiest voor een klein glas, maar met regelmaat.

3. Drink water terwijl je alcohol nuttigt – dit zorgt ervoor dat je sneller vol raakt en dus minder gaat drinken. Daarnaast houdt het je ook nog eens gehydrateerd.

4. Vermijd cocktails, met name degene die vol zitten met créme, suiker en siroop.

5. Mix wijn met frisdrank of sparkling water, om het te verdunnen.

6. Kies voor groentesapjes in plaats van fruitsapjes als mixer voor je drankje. Want: minder suikers.

Van: Bazaar UK