Vanaf morgen ligt de rode loper weer uit aan de Franse zuidkust: dan begint het prestigieuze Cannes Film Festival. Wij zetten vast 6 filmsuit de selectie aldaar op een rij om naar uit te kijken. De nous, pour vous.

1) Café Society

youtubeView full post on Youtube

De openingsfilm van het festival is de nieuwste (en alweer 51e) van Woody Allen. Een dubbele primeur: de filmmaker is daarmee de enige die het festival drie keer opende, én zijn film is de eerste door Amazon geproduceerde film ooit op het festival, een belangrijk moment voor de streamingcultuur. 

Het verhaal? Hollywood in de jaren '30, een bloeiende liefde tussen twee filmsterren: de nieuwkomer Jesse Eisenberg en de onbereikbare schoonheid Kristen Stewart.

Bij ons in de bios vanaf 11 augustus.

2) The BFG

Ein-de-lijk, een verfilming van één van Roald Dahls beste verhalen: de Grote Vriendelijke Reus. En dan door niemand minder dan Steven Spielberg en Disney. In de live-actionverfilming speelt Mark Rylance (die van de Oscar voor beste bijrol) de GVR zelf. Wij kunnen niet wachten.

Bij ons in de bios vanaf  20 juli.

3) The Neon Demon

Vijf jaar geleden ging zijn Drive in première tijdens Cannes - en werd ontvangen met een staande ovatie. Twee jaar later en zijn Only God Forgives kreeg voornamelijk boegeroep. We zijn dus érg benieuwd hoe de nieuwe film van de Deense regisseur Nicolas Winding Refn zal vallen bij het filmpubliek. Het verhaal maakt in elk geval nieuwsgierig: een horrorthriller over een aanstormend model (Elle Fanning), wiens schoonheid en jeugdigheid de aandacht trekt van een groep kannibalistische vrouwen.

Bij ons in de bios vanaf 14 juli.

4) Money Monster

Na Ocean's Eleven zijn ze samen terug op het witte doek: George Clooney en Julia Roberts. In deze 'post-financial crisis thriller' - geregisseerd door Jodie Foster - wordt hij, larger than life tv-presentator, live op tv ontvoerd, samen met zijn producer door een woedende investeerder. In de zenuwslopende race tegen de klok proberen de twee de waarheid te achterhalen over het complot binnen de internationale financiële wereld.

Bij ons in de bios vanaf 12 mei.

5) Julieta

De twintigste film van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar, bekend van Volver en Hable con Ella, is gebaseerd op een drietal korte verhalen van de Canadese schrijfster Alice Munro. We volgen hoofdpersoon Julieta, die een mysterieuze serie tragedies doormaakt.

Bij ons in de bios vanaf 18 augustus.

6) The Nice Guys

Shane Black regisseerde in 2005 het tamelijk briljante Kiss Kiss Bang Bang, een politiekomedie met Robert Downey Jr en Val Kilmer als duo. The Nice Guys volgt dezelfde formule, maar met twee nieuwe hoofdrolspelers: Ryan Gosling en Russell Crowe als bounty hunter en privédetective. In het jaren '70 Los Angeles gaan ze op zoek naar een vermist meisje.