Leuk hoor al die huwelijkstradities, maar hebben we eigenlijk ooit nagedacht waarom we al die dingen doen? Blijkbaar niet, want we komen er nu steeds meer achter dat er uiterst vreemde redenen schuilen achter deze gewoontes, zoals achter die bruidssluier bijvoorbeeld

En nu werd het boeketwerpen onder de loep genomen. Voor sommigen het leukste moment van het hele huwelijk, wanneer een groep vrouwen mag duwen en trekken om dat felbegeerde boeket maar in handen te krijgen. En dat is dus blijkbaar niet om te bepalen wie er als eerste zal gaan trouwen. Welja!

Enkele troost: achter het ritueel schuilt toch een leuk verhaal, ook al is het een tikkeltje vreemder dan we dachten. Vroeger werd in Engeland - daar komt de traditie vandaan - namelijk gedacht dat het geluk bracht om een stukje van de bruid te bemachtigen. En dus moest de bruid behoorlijk wat tactieken toepassen om gretige dieven af te weren.

Je raadt het al: één van die tactieken was het werpen van het boeket om zo die groep gekken die aan haar trouwjurk trokken, af te weren. Juist, wij zijn benieuwd of jij de volgende keer nog vooraan staat wanneer de bloemen door de lucht worden gegooid.