Dit is geen grap. Zet de troepen paraat, maak een aanvalsplan, en sla toe. Er dient zich namelijk een prosecco-tekort aan. 

Hoe dat kan? Simpel: de vraag is groter dan het aanbod, en dan is een logisch gevolg dat er straks te weinig van het mousserend vocht is. En dat aanbod is gelimiteerd, omdat prosecco een beschermd regionaal product is, wat zoiets betekent dat het alleen kan worden gemaakt in de Italiaanse regio Veneto. De vraag groeit wereldwijd, en dus is er nu een limiet gesteld aan wat er ingekocht mag worden. PANIEK!

Vooral bij onze buren in 't Westen lijkt het probleem groot: daar stijgt de prosecco-verkoop met zo'n 34 procent per jaar. Overigens is het niet voor het eerst dat er een tekort aan prosecco dreigt: vorig jaar was het ook al penibel, na een slechte oogst van Glera-druiven, die nodig zijn voor het drankje. Supermarkten kijken al naar oplossingen, die zouden kunnen liggen in het meer inslaan van cava.

Zelf zien wij een beter alternatief: aan de champagne!