Waar de cliffhanger van vorig seizoen eigenlijk al genoeg duidelijk maakte - tientallen messteken zijn op zich moeilijk te overleven - hoopten we toch op een wonder dat Jon Snow weer terug tot leven zou wekken. Met een serie als Game of Thrones weet je immers nooit wat er kan gebeuren.

Nou, laat het maar aan HBO over om onze hoop als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen. De details over de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen die werden vrijgegeven, waren niet voor de poes. Het hele internet raakte er van in rep en roer.

De beschrijving van de eerste aflevering, The Red Woman genaamd, leest namelijk: 'Jon Snow is dead. Daenerys meets a strong man. Cersei sees her daughter again.' Juist, zelfs met een hele hoop fantasie kan daar geen positieve draai meer aan gegeven worden. 

Maar dan ken je de fanatieke fans van Game of Thrones nog niet, want mooi niet dat zij zomaar accepteren dat Snow niet meer te zien zal zijn in hun favoriete serie. En dus is er al een heuze theorie ontwikkeld hoe het dan toch goed moet komen met Jon Snow. The Red Woman staat natuurlijk voor Melissandre - wat betekent dat we ook Carice van Houten weer gaan zien in de eerste aflevering - die zomaar eens Snow weer terug tot leven zou kunnen wekken. En dat is heus niet zo'n onwaarschijnlijke veronderstelling.

Ah, toe Carice! Alsjeblieft?

Vanaf 24 april is seizoen 6 van Game of Thrones te bekijken via HBO.