Ben je een teamsporter, een cardiofanaat of sta jij het liefst met een frisby te zwaaien? It's written in the stars. Deze sport past het beste bij jouw sterrenbeeld.

Dit moet iedere vrouw weten over haar hartslag >

Dit zegt jouw sterrenbeeld over jouw ideale sport

Steenbok

Als Steenbok volg je regelmatig de gebaande paden; pas wanneer uit onderzoek blijkt dat iets werkt voor anderen, sta je ervoor open. Met jouw drukke agenda heb je tenslotte niet veel tijd te verliezen. Het sporten moet dus in je schema passen, anders wordt het 'm niet. Daarom kan je als Steenbok het best een afspraak spraken met een trainer of meedoen met klassikale sporten. Want zodra het in je agenda staat, is volhouden voor jou geen probleem.

Waterman

Met een open, sociale houding probeer je graag eens iets nieuws. Je wordt dus helemaal warm van de nieuwste sporttrends, techniek en apparatuur, vooral als de werking ervan wetenschappelijk is bewezen. Waar anderen het nog afwachten, ben jij de eerste die het probeert. Waarschijnlijk is een 5K-run je op het lijf geschreven of daag je jezelf graag uit met krachttraining of spinning. Wat je ook doet, houd je vrijheid in de gaten, want daarmee valt of staat jouw sportsucces.

Deze baan past het beste bij jouw sterrenbeeld >

Vissen

Je bent misschien gevoelig, maar 'opgeven' staat niet in jouw woordenboek. Een sport werkt voor jou het best wanneer je je intuïtie kunt inzetten. En zulke sporten zijn er genoeg; thai chi, yoga, pilates, ga zo maar door. Al ben je waarschijnlijk ook the queen tijdens een zumbales, of een fijne salsa-sessie. En Vissen zouden geen Vissen zijn als ze het water zouden mijden; denk dus eens aan surfen, zwemmen, waterpolo of aquarobics.

Alvast inspiratie opdoen voor je zumbales of salsa-sessie? Dit zijn de beste dansfilms op Netflix.

Ram

Als Ram houd je van een heftige training, zoals een pittige cardiowork-out die je stresslevel flink laat dalen. Je daagt jezelf graag uit, maar wanneer je geen direct resultaat ziet, vind je 't best wel eens lastig om niet op te geven. Teveel routine gaat je tenslotte vervelen. Houd het daarom interessant; varieer met je schema en pin je niet teveel vast op één activiteit. Denk breed: een combinatie van fietsen, spinnen en tennis, of schrijf je eens in voor een marathon. Want wanneer jij een doel hebt, houd je het vol en zie je geheid resultaat.

Stier

Een Stier geeft de voorkeur aan een comfortabel en ontspannen work-outregime, want van te veel oefeningen in je schema word je op voorhand al moe. Focus dus op jezelf, niet op anderen. Stap eens naar buiten voor ontspanning, zoals een fikse wandelsessie met een goede vriendin, licht joggen, buikdansen, kitesurfen of tennissen. Zolang er maar een sociaal aspect in zit, met een goede beat op de achtergrond. Voor jou moet trainen gewoon léuk zijn.

Comfort Goods: alles voor je work-out vanuit huis >

Tweelingen

Tweelingen zijn van nature nieuwsgierig en misschien wat onrustig. Trainen is voor jou een goede manier om zowel je lichaam als je geest in vorm te houden. Je duikt in alle details, van voeding tot fitnessprogramma's. Hoe meer kennis je hebt over het effect van een bepaalde oefening, hoe meer toegewijd je bent. Tweelingen houden over het algemeen ook van teamsporten, of op z'n minst zie je een Tweeling zelden zonder sportmaatje. Fitness dus gezellig met z'n tweeën, ga frisbeeën in het park of neem de hond mee voor een lange wandeling.

Kreeft

Een Kreeft houdt van regelmaat. Je werkt dus het liefst met een duidelijk opgesteld schema. Als watergerelateerd sterrenbeeld kun je natuurlijk ook kiezen voor watersporten als zeilen of aquarobics. Het liefst heb je mensen om je heen, al gebruik je de stilte graag om tot jezelf te komen. Yoga, pilates en meditatie of een coronaproof dagje wellness kun je dus prima aan je duidelijke schema toevoegen.

Leeuw

Je uiterlijk is hartstikke belangrijk toch Leeuw? Je wilt overal een goede indruk achterlaten. Dikke kans dat je gemotiveerd bent om in vorm te blijven, vooral als dat je complimenten oplevert. Je werkt hard, bent sociaal en weet dat je, als je de beste wilt zijn, goed voor jezelf moet zorgen. Sporten is voor Leeuwen ook nog eens de ideale manier om te netwerken. Begeef je dus vooral onder je medesporters, bijvoorbeeld met zeilen of golf. Ook sporten waar een macht-element in zit spreken je waarschijnlijk aan: gewichten die je steeds zwaarder af kan stellen, of kickboksen. Je bent tenslotte een geboren leider.

Rochelle Peetoom over leidinggeven tijdens de coronacrisis: 'Ik zie een crisis als topsport'>

Maagd

De Maagd; een zorgvuldig persoon, met oog voor detail. In je training houd je dus alles in de gaten. Calorieën tellen, een stappenteller; helemaal jouw ding. Je work-out kun je als Maagd dus het beste zoeken in een vaste routine. Al die details in de gaten houden is soms best vermoeiend, dus pilates, yoga of meditatie mag je ook aan je routine toevoegen.

6 simpele yogaposes om even helemaal te ontspannen >

Weegschaal

Als Weegschaal werk je over het algemeen graag met een trainingsmaatje. Je nodigt vaak mensen uit voor een sociale activiteit, waarbij je lekker eten heel belangrijk vindt. Jouw kracht ligt dus in teamsporten, zoals tennis, squashen of golfen. Daarnaast kikker je waarschijnlijk helemaal op van een gezellige healthbar.

Schorpioen

Schorpioenen zijn ambitieus en storten zich met veel passie in een sportactiviteit waar je uithoudingsvermogen voor nodig hebt. Als jij eenmaal iets in je hoofd hebt, ga je het fiksen. Je draait je hand niet om voor hindernisbanen, want van jou mogen je lichaam en geest lekker scherp blijven. Spring eens op de loopband voor de lange afstand, of schrijf je in voor een triatlon. Jouw motto is tenslotte no pain, no gain.

Boogschutter

Ben je een Boogschutter? Dan houd je waarschijnlijk van reizen en combineer je sport graag met het ontdekken van de wereld. Op zoek naar avontuur ben je namelijk niet snel tevreden met een rol als toeschouwer van het leven. Jouw sport ligt dan ook meer in een uitstapje naar een spirituele bestemming, waarbij je graag een berg of piramide beklimt. Tijdens een citytrip doe je alles te voet en zie je het ov maar zelden van binnen. Met een stappenteller op zak, want dat zorgt bij jou voor een voldaan gevoel.

Even ontspannen na je workout? Bazaars nieuwe Zomernummer, met een geïllustreerde cover door de Britse topillustrator, Alex Merry (o.a. Gucci), is nu online te bestellen. Met het thema Geloof, Hoop en Liefde! Bestel ‘m nu los voor maar €6,99 en win een prachtboeket van bloomon. Of kies voor 7x Harper's Bazaar + een CLUSE-horloge voor maar €49,99, om geen editie meer te missen.