In je tienerjaren verloor je nog weleens je hart aan een zeer aantrekkelijke, zeer onbereikbare acteur uit een willekeurige Hollywoodfilm. We noemen een George Clooney, of een Jake Gyllenhaal. Maar nu blijkt dat laatstgenoemde er ook best wel wat van kon en er zelf ook een Hollywoodcrush op na hield.

Een crush zo heftig dat het zelfs zijn werk beïnvloedde, toen zijn succes hem plotseling zelf een Hollywoodster maakte. Daar stond hij dan op de set, met niemand minder dan Jennifer Aniston, de vrouw die jaren het onderwerp was geweest van zijn kalverliefde. En dat maakte het er allemaal niet makkelijker op.

'I will say, I had a crush on her for years. And working with her was not easy,' zo vertelde de acteur die op 22-jarige leeftijd met Aniston in The Good Girl speelde aan People. 'I was—um, yeah. That's all I'm going to say. It was lovely. It wasn't hard, that's what I would say.'

The Good Girl vertelde het verhaal van een winkelmedewerker (Aniston) die verliefd wordt op een jonge vakkenvuller (Gyllenhaal). En dus begrijpen wij goed dat deze rol knap lastig was voor Gyllenhaal.

Waar die heftige verliefdheid dan vandaan kwam? Niet - zoals dat bij ons allen het geval is - van Aniston's hitserie Friends, zo blijkt. 'Not so much Friends, but kind of her personality from afar, and movies she was in,' aldus Gyllenhaal, 'And some of Friends—I'm not a huge Friends fan—but who she is.'

Wat een zoet verhaal. Doet onze crush voor Gyllenhaal (die door zijn laatste film al ongezonde proporties had aangenomen) enkel nog meer groeien.