Vooropgesteld: me-time is natuurlijk een afschuwelijk woord. Zo'n uitdrukking waar al je nekharen van overeind gaan staan.

Maar los daarvan hebben we er wel meer behoefte aan, zo blijkt uit onderzoek dat Jillz deed onder bijna 2000 Nederlandse vrouwen. Een aantal resultaten: 

- Ruim de helft (52%) van de vrouwen vindt dat ze (veel) te weinig tijd heeft om wekelijks te doen wat ze graag zou willen doen.

- 'Oudere' vrouwen (36 tot 55 jaar) zijn zeker tot redelijk tevreden met hun tijdsbesteding: de helft doet wat ze graag wil doen, tegenover 54 % van de jongere vrouwen (20-35 jaar) die daarover ontevreden is.

- Doordeweeks komt me-time (daar is 'ie) op de vierde plek, na werk (31%), kinderen (15%), en het huishouden (13%).

- 65% Van de vrouwen wil meer tijd aan zichzelf besteden.

Wát ze dan willen doen? Sporten. Jawel. Bijna de helft (47%) van de vrouwen zou meer tijd aan sport willen besteden, zo blijkt. Maar ook meer relaxte dingen als een creatieve hobby, wellness, relaxen, lezen of gewoon leuke dingen doen worden (uiteraard) genoemd.

Dan nog wat resultaten om deze dag nog maar even wat zwaarder te maken:

- 71% Van de vrouwen voelt zich geleefd door de orde van de dag.

- 66% Vindt dat er veel van haar wordt verwacht, soms is dat teveel.

- Eenderde van de vrouwen houdt buitenshuis vaak de schijn op. Dit zijn overigens vaker de vrouwen in de oudere leeftijdscategorie.

Maar goed. Om het hele verhaal positief af te sluiten, is er ook goed nieuws. Resultaten waar wij ons vast ook eveneens in kunnen vinden.

Zo is 76% van de vrouwen tevreden met hoe ze leeft, los van wat anderen daarvan vinden (juist!).

En legt 79% de lat hoog voor haar zelf voor alles wat ze doet (en daar is natuurlijk niets mis mee).

Plus: 'we' (althans, 53%) hebben geen spijt van dingen die ze niet heeft gedaan in haar leven.

Nou, weten we dat ook weer! En door.