Als iemand weet hoe je een badkamer of toilet goed en snel schoonmaakt, zijn het de schoonmaaksters van hotels wel. Het geheim? Timing, aldus Madeline Chang, die jarenlang de scepter zwaaide over een team van schoonmaaksters van het Aston Waikiki Sunset hotel in Hawaii. 'We hebben een lijst van punten waar iedereen zich aan moet houden', zo zegt ze tegen Huffington Post. Haar beste adviezen:

1. Zorg voor de juiste producten  

Producten met waterstofperoxide zijn een must. In tegenstelling tot bleekwater heeft het niet die geur die op de adem slaat en ze verrichten wonderen op de badkamervloer. 

2. Geef het tijd

Het juiste product gevonden en gebruikt, moet je het de tijd geven haar werk te doen. Laat het product zeven minuten zitten, alvorens het weer af te nemen. Zo dringt het echt door het vuil heen, zo is het geheim van de hotelschoonmaaksters.

3. Van bovenaf beginnen

Zeker in badkamers is het handig van boven naar beneden te werken. Op die manier hoef je nooit dubbel werk te verrichten.

4. De tandenborstel is magisch

Zeker voor de voegen tussen de tegels op de vloer. Schoonmaaksters kunnen niet zonder.

5. Met de klok mee

Of er tegenin, zo je wilt, maar zorg voor een vaste draai, zodat je zeker weet dat je alles hebt. En eindig met de vloer.