Ruim vijftien maanden geleden, op 21 juni 2014, stond Ilse DeLange voor het laatst met Waylon op het podium als The Common Linnets. Waarom die avond een einde kwam aan de samenwerking, die een tweede plaats tijdens het Eurovisie Songfestival en een dikke hit had opgeleverd? Ze wil er nog altijd niet over in detail treden. In Bazaar een uitgebreid interview.

De 'nieuwe' Common Linnets, een echte band met DeLange en haar muzikale partner JB Meijers als boegbeelden, maakten het voorbije jaar een internationale triomftocht rond de wereld en namen een nieuw album op: The Common Linnets II, een plaat waar de platenmaatschappij vooral in Duitstalig Europa flink de schouders onder gaat zetten.

Het album werd voorafgegaan door de bloedmooie single We Don't Make The Wind Blow. In Harper's Bazaarvertellen Ilse en JB deze maand hun verhaal.

Hier alvast dat bloedmooie nummer, en vooruit: nog één keer een geëmotioneerde DeLange over 'het meest zwarte moment uit mijn carrière' - maar wat is er dan precies gebeuheeeeurd?