Het digitale prikbord Pinterest blijkt wederom de beste bron voor eenmost wanted lijstje. Eerder kwamen we met twintig #muchpinterestable vakantiebestemmingen, nu heeft Tech Insider de meest gepinde interieurplaatjes op een rij gezet. En daaruit komt een goed beeld naar voren van het ideale huis, althans volgens de gebruikers van het digitale prikbord. Kijk je mee?

De buitenkantWe gokken dat het merendeel van de Pinterest-gebruikers uit de V.S. komt, want de buitenkant van het droomhuis heeft een stijl die typisch is voor de rijke suburbs: statig, met witte kozijnen, pilaren bij de ingang en een perfect getrimde voortuin. Dit specifieke huis, ontworpen doorDeGraw & DeHaan Architects, staat in de suburbs van Upstate New York en heeft een prijskaartje van een luttele 2,5 miljoen dollar.

De woonkamerNeutrale kleuren doen het duidelijk goed op Pinterest, net als symmetrische ruimtes. Deze huiskamer, gefotografeerd doorSpacecrafting Architectural Photography, komt in de #muchpinterestable kleur greige (een samentrekking van gray en beige) en heeft, superhip, twee banken in plaats van een.

De eetkamerEen gedrapeerd schapenvachtje, ondertussen haast verworden tot wooncliché, mag niet ontbreken in de eetkamer en past goed in de warme, huiselijke sfeer van dit plaatje, van de hand van Tin Barn Market. Lekker #authentiekrustiek.

De keukenNatuurlijk zien we marmer terug in de keuken, met voorsprong de populairste steensoort op Pinterest én Instagram (een kniesoor die erop let dat het in zulke grote hoeveelheden haast onbetaalbaar is). Verder is deze keuken van Drury Designs licht, luchtig en vol verse boeketten.

De badkamerWaar de woonkamer en keuken luxe uitstralen, is de badkamer een stuk beschaafder. Tegeltjes met een gezellig motiefje en meubels van licht gebeitst hout geven het geheel een modern farmhouse glamour gevoel. Verantwoordelijke: Jenna Sue Design Co.

En, zou jij ook het liefst zo wonen? Dan moet je wel diep in de buidel tasten: E!Online schatte de kosten van het gehele droomhuis, van buiten en van binnen dus, op $2.522.140 (€2.220.747). Even doorsparen dus. Of spoedig zelf een moodboard in een betaalbaardere stijl aanmaken.