Oh, het leven van de rich and famous. Nippend aan een gin van meer dan 10.000 euro, wakker worden met een niet te betalen bakkie pleur en na het exclusieve feestje even de tanden in een pizza van een paar honderd euro. Het kan.

Goeie gin

Jurgen Lijcops, eigenaar van het Antwerpse sterrenrestaurant The Glorious, leek het wel wat: de duurste gin ter wereld maken. Gelukt: hij maakte vier limited edition flessen met elk een seizoensgin. De flessen zijn beschilderd door kunstenares Liesbeth Swinnen en de box bevat een een exclusieve edelsteen met certificaat. Die steen kun je naar wens in een ring van gekleurd goud laten zetten. Prijs voor de box: 15.000 euro.

Kapitaal aan kaviaar

'Doe mij een lepeltje Strottarga Bianco!' Prima, maar weet: een theelepeltje van de visseneitjes omringd met goud kost je ruim 36.000 euro. De lekkernij is te koop in Oostenrijk en de kaviaar is gemaakt van gedroogde eitjes van de zeldzame albinosteur, omringd met 22-karaats goud en vervolgens geraspt tot een goudgeel  poeder overblijft. Restaurants in onder meer Monaco en Dubai bieden het aan.

Superieure champagne

Bij die kaviaar hoort natuurlijk een champagne. Pak dan de Piper Heidsieck, gebotteld in 1907. Negentig jaar lang waren een groot aantal flessen van deze champagne onvindbaar, totdat ze in 1997 werden teruggevonden. Gedacht wordt dat de flessen jarenlang op de bodem van de oceaan werden bewaard, nadat ze van een boot af waren gevallen. Voor die ruim bijna 260.000 euro de fles krijg je er dus ook een spannend verhaal bij.

Wonderlijk wijntje

Geen champagneliefhebber? Pak een flesje Chateau Lafite, beter bekend als één van de duurste wijnen ter wereld. De zogeheten vinificatie vond plaats in 1787. De fles, met de initialen van Thomas Jefferson erin gegrafeerd, kost je bijna 150.000 euro.

Klassekoffie

Genoeg van al die alcohol? Dan kom je bij met een prestigieus bakkie pleur. Kopi Luwak uit Indonesië is de duurste koffie in de wereld, met een prijs van bijna 150 euro per pond. De Loewak (een katachtig beest) eet de beste koffiebessen en de pitten die uit de ontlasting worden gevist, worden gewassen en licht geroosterd. Je moet er wat voor over hebben.

Puike pizza

Als rich and famous eet je natuurlijk niet zo maar een pizzapunt, dat is iets voor de gewone sterveling. De pizza royale 007 is bedekt met kreeft, gemarineerd in cognac, kaviaar geweekt in champagne, sunblush tomatensaus, Schotse gerookte zalm, medaillons van hertenvlees, prosciutto en vintage balsamico-azijn. Oh, en laten we de eetbare 24-karaats gouden vlokken on top niet vergeten. Kosten: 3100 euro.