De ene man met baard heeft zijn hielen nog niet gelicht, of het feest rond de volgende is in aantocht. Dag Sinterklaasje, hallo Kerstman! Dit weekend kom je vast helemaal in de kerststemming op de volgende markten, waar het voor ieder wat wils is. En je natuurlijk ook alvast heel goed cadeaus kunt inkopen.

Foodies: Vol van Smaak KerstmarktWat? Eerlijk, puur en van het seizoen: op deze food markt weten ze van (natuurlijke) wanten. Geniet verantwoord van glühwein, winterbier en meer.Waar? Domplein, Utrecht.Wanneer? 11 t/m 13 december.

Scandi-fans: Zweedse KerstmarktWat? Handgemaakte producten van kleinschalige bedrijven, uiteraard in een Zweeds jasje. Denk gebreide truien, wollen sokken, design en de nodige dosis kanelbullar.Waar? De Suikerfabriek, Groningen.Wanneer? 12 en 13 december.

Kunstliefhebbers: Foam Christmas SaleWat? Een uniek assortiment aan fotoboeken, posters en kaarten. Ideaal om een mooi koffietafelboek op de kop te tikken voor jezelf of je kunstzinnige oom/tante/schoonvader.Waar? Foam Fotografiemuseum, Amsterdam.Wanneer? 12 december.

Modeminners: À la KerstmarktWat? Het merk van de quirky, op verre landen geïnspireerde sieraden en accessoires organiseert dit jaar voor het eerst een kerstmarkt, samen met andere jonge (mode)merken, zoals de webshop met de geniale naam Monday is a basic bitch.Waar? Studio Pistache, Amsterdam.Wanneer? 13 december.

Sneupers en snaaiers: Neighbourfood & Flea MarketWat? Als je van goed, ambachtelijk eten houdt en struinen door tweedehands curiosa en jong design, ben je hier op je plek. Een relaxte sfeer in een stijlvolle omgeving met genoeg te sneupen en te snaaien.Waar? De Mengfabriek, Den Bosch.Wanneer? 13 december.

Denk je nu: gimme more! Dan hebben onze collega's bij ELLE Eten nog meer merry markten voor je op een rijtje gezet.