Voor wie de geschiedenis van de persoon Louis Vuitton een beetje kent, weet dat-ie stápel was op reizen, en dat die drift zich al op jonge leeftijd ontwikkelde toen puber Vuitton te voet van geboortedorpje Anchay naar Parijs toog (457 kilometer verderop) om zich aldaar volledig toe te leggen op het maken van koffers en andersoortig reisgoed. Met succes. Vuitton wordt vandaag de dag nog altijd gezien als bedenker van 'moderne bagage'.

Modehuis Louis Vuitton heeft logischerwijs veel op met reizen, getuige die wondermooie City Guides van ze (die je alleen al hebben wil omdat ze zo ontzettend knap staan in je boekenkast). Wat betreft die stadsgidsen hebben we leuk nieuws voor de mensen. Want vanaf vandaag is er de Louis Vuitton City Guide-app die 25 wereldsteden huist en je langs de beste hotels, restaurants, musea, winkels, marktjes, en andere essentiële stadszaken ter plaatse voert. Extra wapenfeiten: je kunt je favoriete adressen opslaan én met een druk op de knop bellen (handig, want reserveren), er is een 24H optie die je op elk moment van de dag de leukste to do's op dat tijdstip toont, en wie het met al die interactieve kaarten nog voor elkaar krijgt te verdwalen, verdient een prijs.

De app is voor gratis te downloaden en de City Guide van Parijs is tot 31 december ook free of charge. Toegang tot andere steden in de app kost je een bescheiden €9,99.