Koningin Máxima zet zich in voor het bespreekbaar maken van seksuele geaardheid

Woensdag bracht ze een werkbezoek aan de Gender & Sexuality Alliance.

Meest gelezen

Woensdagochtend heeft koningin Máxima een werkbezoek gebracht aan het Hofstad Lyceum in Den Haag. Ze sprak hier met jongeren van de Gender & Sexuality Alliance (GSA), die zich inzetten om seksualiteit voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse personen (LHBTI+) bespreekbaar te maken op scholen.

Tijdens het bezoek sprak Máxima met twintig leerlingen die lid zijn van de GSA., over hoe het is om deel uit te maken van de LHBTI+ gemeenschap. De leerlingen gaven korte presentaties waarin ze vertelde hoe ze zich inzetten voor de GSA: zoals het organiseren van acties tegen pesten, het geven van voorlichting en hoe leerlingen voor elkaar kunnen opkomen.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Daarnaast sprak Máxima met de rector, docenten en andere leerlingen over hoe je met elkaar moet omgaan op school. Ook werd er vooruitgeblikt op Paarse Vrijdag, dat dit jaar op 8 december zal plaatsvinden. Op deze dag wordt iedereen opgeroepen om paars te dragen, om zo solidariteit te uiten naar de LHBTI+ gemeenschap.

Het onderwerp ligt dicht bij koningin Máxima's hart. Zo was aanwezig bij het allereerste Europese LHBT-congres, en opende ze vorig jaar het internationale congres voor transgenderzorg.

Gerelateerd

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook>