Het hooikoortsseizoen mag dan inmiddels voorbij zijn, volgend jaar kun je maar beter goed voorbereid zijn. Hoe? Met deze alcoholische versnapering.

Als in de lente de pollen door de lucht vliegen zit menigeen met de gebakken peren; of eigenlijk met rode ogen en een loopneus in dit geval. Volgens een nieuw onderzoek uit Groot-Brittannië worden bij 64 procent van de mensen met hooikoorts de symptomen uitgelokt door sommige soorten alcohol. Sulfieten en conserveermiddelen die in veel alcoholische dranken zitten zoals in witte wijn, zijn de belangrijkste boosdoeners. Aan de andere kant bevat bier histamine, dat ook de symptomen verergert.

De oplossing is daarom doorzichtige soorten alcohol te drinken, zoals gin en wodka. Voor de duidelijkheid: deze verminderen je hooikoorts niet maar lokken het minder uit dan de andere soorten alcohol, want er zitten minder sulfieten of histamine in.

Op naar de bar.

Ook lezen: Zo maak je de perfecte daiquiri >

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook>