Drink gemiddeld zo'n twee liter water per dag. Hoe vaak heb je dat inmiddels al gehoord? Toch is het een waarheid als een koe: door voldoende te drinken voorkom je een hoop gezondheidsklachten. Wil je weten welke? Lees dan snel verder en kom erachter of je alweer een glas mag vullen.

Drink je wel genoeg water?

Wat je tong je over je gezondheid kan vertellen >

1 Hoofdpijn

Eén van de eerste signalen die erop wijzen dat je te weinig hebt gedronken, is hoofdpijn. Je brein bestaat namelijk voor 75 procent uit water. Kom je onder dat percentage, dan zullen de bloedvaten in je hersenen uitzetten om zo het laatste beetje vocht bij wijze van spreken uit je hersenen te wringen. Het gevolg: flinke koppijn.

Dit is waarom je vandaag nog wil starten met een microbreak >

2 Duizeligheid

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat wanneer je onvoldoende drinkt, je niet alleen hoofdpijn kan krijgen, maar ook duizelig kan worden. Zeker wanneer het warm weer is, zul je snel staan te wiebelen op je benen. Drink een paar glazen water, als het goed is voel je de duizeligheid dan wegtrekken.

3 Blaasontsteking

Wanneer je te weinig drinkt, krijgen bacteriën de kans zich in je blaas te nestelen. Klinkt gevaarlijker (en misschien viezer) dan het is. Door gewoon voldoende te drinken spoel je met elk bezoek aan het toilet je blaas mooi schoon.

4 Droge huid

Niet alleen je hersenen, ook je huid bestaat voor een groot gedeelte uit water. Door voldoende te drinken, behoudt je huid zijn elasticiteit en gezonde glow. Tegen een droge huid helpt water drinken alleen niet: daar zul je toch echt een hydraterende crème voor moeten smeren. Heb je een zeer droge huid? Kies dan een crème met ceramiden, zoals deze Omega+ Crème van Paula's Choice.

Zo krijg je ook zonder vakantie een zomerse glow >

5 Donkere urine

Je doet er goed aan na je toiletbezoek even achterom te kijken. Is je urine donkergeel of zelfs bruinig van kleur? Volgens Engelse onderzoekers kan dat erop wijzen dat je te weinig water drinkt.

6 Vermoeidheid

Inkakker? Volgens Stephan Bakker, nierspecialist aan het UMC in Groningen, zorgt een tekort aan water ervoor dat je bloedsuikerspiegel te ver daalt. Drink bij vermoeidheid dus eerst een glas water, het kan maar zo zijn dat je niet moe bent, maar dat je lichaam gewoon vocht nodig heeft.

En onthoud: koffie is géén water >

Waterkan gevuld: lezen maar! Want Bazaars Zomernummer met het thema Geloof, Hoop en Liefde ligt in de winkels. Bestel ‘m nu los voor maar €6,99 en win een prachtboeket van bloomon. Of kies voor 12x Harper's Bazaar + schitterende oorbellen van ANNI LU voor maar €89,99 (i.p.v.€298,88) om geen editie meer te missen.

Bazaars Lifestyle Favorieten

floriette droogbloemen
Floriette droogbloemen

SHOP NU

Floriette
klippan plaid van lamswol
Klippan plaid
Klippan
rituals geurdiffuser
Rituals geurdiffuser
Rituals
ixxi wanddecoratie
IXXI wanddecoratie
IXXI