Kunstenaar Jeff Koons heeft een bepaalde gave om het heden weer te geven in een bijzondere connectie naar het verleden en de toekomst. Het lijkt soms wel alsof zijn creatieve brein constant out of the box denkt. Via excentriek en speels werk wil hij mensen helpen iets te vinden dat belangrijker is dan zijzelf zijn. Het is dan ook niet raar dat Louis Vuitton voor de tweede keer een samenwerking is aangegaan met de veelgevraagde kunstenaar van het moment.

[youtube ]https://www.youtube.com/watch?v=b3h25JMcyhQ&feature=youtu.be[/youtube]

De #LVxKoons collectie, die vandaag is uitgekomen, blaast opnieuw leven in oude kunstwerken. Gauguin, Monet, Turner, Boucher, Manet en Poussin zijn afgebeeld op de iconische handtassen en accessoires van het Franse modehuis - uiteraard versierd met de initialen JK naast het gebruikelijke LV monogram. De schilderijen maken deel uit van het Gazing Ball project van Koons en brengen het stoffige imago van musea opnieuw bij het grote publiek.

De collectie is uitgesproken en je zou kunnen zeggen 'you either hate it or love it', maar het zorgt in ieder geval wél voor een statement piece als toevoeging aan je outfit!

Wallet, Fashion accessory, Coin purse, Rectangle, Fictional character, Pencil case, pinterest
Louis Vuitton Malletier
Bag, Handbag, Fashion accessory, Luggage and bags, Hand luggage, Tote bag, Shoulder bag, Material property, Font, pinterest
Louis Vuitton Malletier
Bag, Handbag, Turquoise, Fashion accessory, Font, Luggage and bags, pinterest
Louis Vuitton Malletier
Handbag, Bag, Tote bag, Fashion accessory, Yellow, Shoulder bag, Luggage and bags, pinterest
Louis Vuitton Malletier

Louis Vuitton is al langer bezig om meer aandacht voor kunst te creëren door er nieuwe interpretaties aan te geven. Met hun werk laat het merk zien hoe belangrijk mode kan zijn als communicatiemiddel. Denk aan samenwerkingen met Prince, Kusama, Sherman, maar ook de oprichting van het Fondation Louis Vuitton, een museum en cultureel centrum om de kunst en cultuur wereld te vieren.

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook