Met een hele rits aan chefs die dag en nacht klaarstaan om al je culinaire wensen te vervullen, snappen wij heus dat je enkel eet wat je lekker vindt. Wij zouden de andijviestamppot waarschijnlijk ook laten schieten en kiezen voor een malse biefstuk (dit zegt waarschijnlijk meer over ondergetekende dan over jullie, maar soit). 

Hoe het ook zij, er zijn vast een boel interessante verhalen te vertellen over de eetgewoonten van Elizabeth. En laat (o verrassing!) voormalig chef van het Britse koningshuis John Higgins nou nèt een boekje open hebben gedaan over de eetgewoontes van Hare Majesteit.

En wat blijkt? De koningin blieft ab-so-luut geen knoflook in haar gerechten. 'At Buckingham Palace you don't cook with garlic,' legt Higgins uit aan National Post. En indien je dat wel doet, is de kans groot dat je de zak krijgt. Oftewel: de koningin neemt haar knoflookfobie erg serieus.

En ze maakt het haar staf nog moeilijker, want ook koolhydraatrijke producten als rijst, aardappelen en pasta mijdt ze als de pest. Dit blijkt een belangrijk onderdeel van het strenge dieet (wie had dat gedacht!) dat de koningin naleeft. 'And when she does have sandwiches, the bread crusts are always cut off,' aldus Higgins.

Jeetje, zo zou je bijna geloven dat die Elizabeth maar een ongezellige tante is. Maar gelukkig heeft ze dus ook nog een hele lijst aan guilty pleasures waar ze regelmatig van geniet. Met stipt op één: chocolade. 'She absolutely loves chocolate, especially chocolate biscuit cake, chocolate mousse and chocolate ganache sponge cake,' stelt Higgins ons gerust. 

En net voor het slapen gaan neemt ze graag nog wat nipjes van een glas gin en Dubonnet. Weet je wat daar nou lekker bij zou smaken, Elizabeth? Een stokbroodje met aioli. Je weet niet wat je mist, echt niet.