1. Je lippen zijn dun of oneven zijn

Niet gezegend met prachtig, volle lippen? Niet getreurd, lipliner is je reddende engel. Want met dank aan dit wonderlijke goedje fake jij je weg naar lippen à la Angelina Jolie. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je lippen te omlijnen met een lipliner die één tint donkerder is dan je lippen. Pas op met contouring op de Kylie Jenner manier. Dit werkt eigenlijk alleen goed op camera en gaat al snel compleet mis. Een kleine aanzet van je cupidoboog kan echter geen kwaad. Voeg nog een beetje highlighter toe et voilà.

2. Bij een glanzende, vochtinbrengende lippenstift

Leuk hoor, zo'n lippenstift met extra glans, gloss en vochtinbrengende ingrediënten. Dat ziet er misschien onweerstaanbaar uit, maar blijft helaas een stuk minder lang zitten dan een matte lippenstift. Ook in dit geval is de oplossing: lipliner. Het liefst in een lichtroze kleur die goed matcht met de kleur van je lippen. Breng vervolgens concealer aan rondom je mond en poeder het geheel af voordat je lippenstift aanbrengt.

3. All night long

Iedere lippenstiftfanaat is weleens thuisgekomen om er vervolgens achter te komen dat haar lippenstift niet meer zat waar 'ie wezen moest. Heel vervelend, maar daar is iets aan te doen. Kleur je lippen voor het stiften volledig in met een lipliner. Dit zorgt voor een vet laagje waardoor je lippenstift een stuk langer op je lippen blijft. Moet je niet gaan kussen of zo hè, dat kunnen namelijk maar weinig lippenstiften aan.

4. In plaats van lippenstift

Kijk, eigenlijk is een lipliner gewoon matte lippenstift, dus doe er je voordeel mee en vergeet die lippenstift helemaal. Kies voor een dikker potlood met een zachte punt voor een optimaal resultaat.