Wie lang heeft gezocht naar lingerie in de juiste huidskleur, kan haar hart ophalen. Lingeriemerk Naja heeft een nieuwe collectie gelanceerd van bh's en ondergoed in 7 verschillende tinten, getiteld Nude for all.

Al eerder breidden ontwerpers als Christian Louboutin hun nude-collecties uit door in meerdere tinten te produceren. Nu is het de beurt aan Catalina Girald van Naja. De ontwerpster kwam op het idee nadat ze in 2012 naar de Olympische Spelen keek en turnster Gabby Douglas 'nude' turnleertjes en tape zag dragen die niet pasten bij haar eigen huidskleur. 'Ik ben zelf turnster geweest, dus dat onderwerp raakt me al snel. Overigens was het de eerste keer dat het tot me doordrong dat de turnleertjes en het tape helemaal niet verkrijgbaar zijn in andere kleuren', zei Girald.  Het duurde nog tot 2014 voordat ze het merk Naja op de markt bracht, maar Girald hield vast aan haar idee om een nude-lijn te creëren in meerdere tinten. 

Finger, Human body, Shoulder, Hand, Waist, Standing, Joint, Chest, Elbow, Trunk, pinterest
Naja

Om de collectie tot stand te brengen, begon de ontwerpster met het testen van make-upproducten, zodat ze uiteindelijk de beste basistonen kon kiezen. 'Ik kocht vrijwel alle make-upproducten op de markt'. Uiteindelijk koos ze 23 kleuren die in productie werden genomen. Belangrijk voor de ontwerpster was vooral of deze kleuren werkelijk zouden matchen met alle huidtinten. Reden voor haar om via social media vrouwen uit te nodigen op het hoofdkantoor om de lingerie te passen. Dit resulteerde in de 7 passende kleuren. 

Grappig detail is dat ieder stuk aan de binnenkant is voorzien van een vrolijke print en een inspirerende quote. De collectie isverkrijgbaar vanaf €16 euro voor een string tot ongeveer €46 euro voor een bh. Belangrijk voor Catalina Girald was ook de bijbehorende campagne, waarin ze absoluut geen professionele modellen wilde gebruiken. In plaats daarvan vroeg ze een software-ontwikkelaar, een ballerina en de actrice Gina Rodriguez, die nu samen te zien zijn in de Nude for All-campagne.

(via Elle US)