Klaas is de Mol. Natúúrlijk is Klaas de Mol. Achteraf is het zo simpel. Ik vertrouwde hem voor geen centimeter. Al zijn kamergenoten verdwenen van het toneel. Hij stuntelde en blunderde wat af, zaaide verwarring en verdiende niet bijster veel geld voor de pot. En toch was het niet zo eenvoudig om alle andere mogelijkheden uit te sluiten en leek het veiliger meerdere medekandidaten te verdenken. Wat me dan toch de kop heeft gekost.

Alle lof voor winnaar Tim, die al vrij vroeg vol 'op' Klaas zat, dankzij zijn buddy Taeke niets over het hoofd zag en zich zo vreemd gedroeg dat vele anderen hem juist óók verdachten. En hierperdepiep voor Annemieke, die supergeconcentreerd en hyperambitieus het spel speelde, slimme strategische keuzes maakte en met een stalen smoel de ene na de andere joker en vrijstelling in de wacht sleepte.

Het grote zwijgen is nu eindelijk voorbij. Bijna een jaar moest ik geheimen bewaren. Eerst over mijn deelname überhaupt, daarna over de uitslag. Het voelt als een opluchting om nu eindelijk niet meer op mijn woorden te hoeven letten. De finale gisteravond voelde denk ik voor iedereen als één groot feest. Door alle dolenthousiaste kou-trotserende fans en Molloten die buiten stonden, door de champagne die gul vloeide, en door de aanwezigheid van familie en dierbaren.

Wat de bijna 3 miljoen kijkers gisteren lang niet allemaal wisten, was dat de jongen die links achter Remy in het publiek zat, mijn zoon is. En dat het meisje in de (mijn!!) gele jurk achter Rop mijn dochter is. De dames links en rechts van Airen zijn mijn peetnichtje Esmée en haar moeder, mijn oudste zus Renée – voor de gelegenheid helemaal uit Maastricht gekomen. En mijn zwager Rob zat weer naast Ellies vrouw Baukje en haar zus Marja Lust.

Ear, Lip, Cheek, Mouth, People, Dress shirt, Hairstyle, Collar, Chin, Facial hair, pinterest
Face, Head, Nose, Fun, Smile, People, Social group, Forehead, Photograph, Happy, pinterest

Over Ellie gesproken: het Hugo Boss mannenpak dat ze droeg, hadden we samen uitgezocht. Heerlijk hoor, shoppen en tutten met Ellie. La Lust had ook nog zelf voorgesteld een fonkelnieuw Harper's Bazaar T-shirtje onder dat pak dragen, maar werd vlak voor de uitzending in naam der wet op de vingers getikt (want sluikreclame, en dat mag niet) en verwisselde het voor haar eigen Janneke-van-Jip-shirt.

instagramView full post on Instagram

Uiteraard had ik voor deze grande finale ook zelf extra zorg besteed aan mijn uitdossing. Ik droeg zomerse sinaasappeloorbellen en een jurk van Dolce & Gabbana, hakken van Prada en een Reverso-horloge van Jaeger-LeCoultre.

Face, Nose, Fun, People, Chin, Drinkware, Barware, Community, Facial expression, Drink, pinterest

Enfin, mag ik hiermee dan voor eens en altijd (hoop ik) een dikke streep zetten onder de witte pseudolegging en de pisgele stretchgedrochten?

Ik heb reuze veel lol gehad, ik hoop jullie ook. Dank voor het trouw lezen van de dagboekjes!

Liefs, Cécile