Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Het is een tijdje stil geweest rondom prins Harry en Meghan Markle, de love birds die elkaar maar bij hoge uitzondering kunnen zien vanwege hun drukke werk- en reisschema's. Maar naar verluidt zijn de prins en de Suits-actrice weer even bij elkaar voor Meghans 36e verjaarspartij. Tabloid Hello! weet te melden dat Meghan een week vóór haar verjaardag op 4 augustus (vandaag dus), al naar Londen vloog en gespot is op het Waterloo-station van de Britse hoofdstad. Mét haar moeder, en volgens de tabloids is het mogelijk de eerste keer dat zij haar nieuwe schoonzoon ontmoet.

Het lijkt dus nog allemaal snor te zitten tussen die twee. Sterker: grote kans dat ze naast een verjaardag een dezer dagen ook hun 1-jarige anniversary vieren. Inmiddels is het stel toch echt alweer een jaar samen. Reden voor een verlovingsring? Als het aan het internet ligt wel. Afwachten geblazen.


Ook één jaar samen zijn Instagram en InstaStories, en dat viert de beroemde foto-app door wat leuke feitjes te delen over het gebruik van InstaStories. Zo weten we nu dat:

> 250 miljoen van de 700 miljoen Intagramgebruikers dagelijks hun leven delen met snapshots en filmpjes op InstaStories.

> modeblogger Chiara Ferragni en topmodel Bella Hadid onder de best bekeken accounts op InstaStories vallen.

> diezelfde Chiara in mode/celebrity kringen de meeste posts deelt. Alleen al 1,364,663,130 boomerangs. Geen grap.

> de meest gebruikte hashtags de meest alledaagse ooit zijn: #goodmorning, #work, #goodnight, #relax en #mood.

> de meest gebruikte locatie-tag Jakarta, Indonesië is.

> en de puppy-oren de populairste filter is. Gevolgd door het slaapmasker en de konijnenoren.

instagramView full post on Instagram

Droevig nieuws dan. Acteur Robert Hardy is overleden. De Brit, die bekendheid kreeg door zijn rol in de BBC-serie All Creatures Great and Small (in Nederland heette dit James Herriot), maar vooral later in zijn 70-jarige theater-, tv- en filmcarrière als Cornelis Droebel, minister van de Toverkunst, in de Harry Potter-films.

Dress shirt, Coat, Collar, Formal wear, Tie, Suit, Fashion accessory, Blazer, Jewellery, White-collar worker, pinterest
Getty Images

Op internet delen fans mooie eerbetonen aan Hardy en ook Harry Potter-auteur J.K. Rowling wijdde een tweet aan het overlijden van de acteur. Hardy mocht 91 jaar oud worden.


We kunnen de Japanners voor een aantal zaken dankbaar zijn. Veel ervan bevatten een moederbord, maar de nieuwste uitvinding van Japanse bodem is van een hele andere aard: niet-smeltende ijsjes.

Het Biotherapy Development Research Centre aldaar wist naar verluidt ijs te creëren dat dankzij de toevoeging van polyphenol, een vloeibaar extract van aardbeien dat eigenschappen bezit die het lastig maken voor water en olie om van elkaar te scheiden, waardoor een ijsje zijn originele vorm langer kan vasthouden dan normaal.

Een vorm van dat ijs, dat wordt verkocht bij Kanazawa Ice, behield zijn vorm zelfs nadat er vijf minuten lang met een warme föhn op werd geblazen. Én het bleef koel. Uiteindelijk smelt ook dit ijs, maar 't loopt in ieder geval niet direct over je handen op het moment dat je het uit de verpakking haalt op een warme zomerdag - waardoor je het met gevaar voor brain freezes als een malle naar binnen hapt. Kom maar hier met die uitvinding, Japan.

Red, Mouth, Tongue, Flesh, pinterest
Getty Images

We gaan eruit met een mooie plaat uit de oude doos. 2 Augustus was de geboortedag van Koningin Emma, die in 1858 op de wereld kwam. Het Koninklijk Huis deelde om haar te herdenken deze - we citeren - '#throwback' naar het defilé voor haar 75e verjaardag, samen met Koningin Wilhelmina en Prinses Juliana.

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >